Kérdés (?)

2012.12.16. 01:56

 

"Kérdés, hogy a jótevők azokat, akikkel jót tettek, miért szeretik jobban, mint a jótétemény élvezőik őket, hiszen éppen az ellenkezője látszik igazságosnak."
Arisztotelész

 

"Kérdés, hogy a jótevők azokat, akikkel jót tettek, miért szeretik jobban, mint a jótétemény élvezőik őket, hiszen éppen az ellenkezője látszik igazságosnak."

Arisztotelész

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr185143224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Galicz Mária 2012.12.16. 10:43:54

Hare Krishna! Remélem, hogy hétfőn gondjaim nagy része megoldódik, mert vagy reirtbhirthing módszerrel, vagy más módszerrel elvágatom azokat az érzelmi kötődéseket, melyeket a rosszul művelt , rosszul alkalmazott, egyéni életeket figyelembe nem vevő felelőtlen krishna-tudatos vallásgyakoroltatók beleültettek a szívembe.Ezzel a megoldással még nem biztos, hogy azonnal boldog leszek, de legalább nem egy olyan társasághoz fogok kötődni, akik odavonzottak, majd megalázó helyzetekbe sodortak, állandóan a saját értéktelenség érzetemet hangsúlyozva és hihetetlen részvétlenséget tanusítva. ezek az emberek a szív jógáját tanítják Magyarországon. agglegények, gyermektelenek nők, elvált férfiak, akik guruk, élettapasztalat nélküli fiatal emberek nyúlnak bele olyan életekbe, ahol már nyitott szíveket találnak és teszik tönkre jóvátehetetlenül azt.Nem szándékozom harcolni egy szervezet ellen aki azért azokkal jót tesz, akik nem nagyon veszik Őket komolyan és enni, táncikálni, kirándulni azért oda mennek egyszer-kétszer egy életben.Látványvallás, látványfalujába. Hare Krishna: Galicz Mária

álnév 2012.12.16. 13:01:24

sokan ezért menekülnek a magyar yátrából külföldre.... Többek közt én is. Remélem egyszer megváltozik, szívből imádkozok érte. Kedves Mária! Azért ne add fel, ne fordíts hátat Krisnának, csak mert a bhaktái nem tökéletesek valahol. A Krisna tudat gyönyörű és valóban működik, csak máshol, máshogy szerintem.

Galicz Mária 2012.12.16. 14:20:55

Kedves Bhakta! Eszemben sincs feladni a Krisna tudat gyakorlását, csak nem szeretem egyedül és nehéz hasonló gondolkodású személyt találni, mert nagy az ellenállás az emberekben az élvezetekről való lemondás tekintetében.Én is olvasatlanul elajándékoztam azt a Sríla Prabhupád arcképével ellátott könyvet, amelyet még Krisna völgybe kerülésem előtt kb 3-4 évvel vettem az utcán egy Matajitól. Akkor láttam először Krisnást. És azért nem olvastam el, mert Sríla Prabhupáda annyira komoly, sőt komor volt a borítón, hogy elvette a kedvemet, és még meg is botránkoztam azon, hogy Ő Isteni Kegyelmének írták.Akkor még a Reiki időszakom volt.Persze, hogy mantrázom és igyekszem prasádamot is enni többnyire, sőt ahhoz, hogy hozzá hasonuljak lélekben azokhoz, akik nincsenek a Krisna-tudatban, talán még sokkal kevesebbet kell mantráznom, mert nagyon nehéz lefele jönni. Nehezebb mint felmantrázni az embernek magát. De ezzel nem azt mondom, hogy annyira fenn lennék, hanem azt, hogy eltávolodtam azoktól, akik még azt az életformát élik amit én már nem. Kivéve, hogy veszek tápot a cicáknak, mert ez egy adott helyzet,bízom benne talán megbocsátja Krisna valamilyen mértékben.Könnyebb azoknak, ahol van közösség, bár mindenütt fennáll a veszélye annak, hogy különböző karmákkal rendelkező, különböző tisztultsági fokú emberek, különböző vérmérséklettel és eltérő világlátással- a Krisna-tudat ellenére- árthatnak egymásnak, amikor a lélek sebei gyógyulóban kellene , hogy legyenek.Amikor az ember ezekről még nem tudatos és hirtelen elkezd tisztulni és nincs megértő közösség, vagy közvetlen segítség, akkor nagyon meg van terhelve a psyché. De nem lehet ezt megtanulni ilyen gyorsan, és biztos a Gunagrahi prabhu se gondolta, hogy árt nekem azzal, hogy a lelkesedésemet kihasználva meggyorsítja a tisztulási folyamatomat. De az emberből csak kibukik a keserűség, ha egyedül van a gondjaival és nem nagyon lát kiutat. Ha már kb 40-50 éves múltja lesz Magyarországon a Krisna -tudatnak, biztos nem fognak elveszteni egy bhaktát sem, figyelmetlenség, vagy hozzá nem értés miatt.És figyelembe veszik a személyes sorsot, életstilust és a személyiséget, családi környezetet is. És ezek ismeretében fogják a tanítvány útját tanácsokkal egyengetni majd, miután ez a nem túl jó múlt már tapasztalattá válik és vigyázni fognak az emberek lelkére.Hogy az életük is élhető maradjon,. de fejlődjenek és járjanak is az úton, ha lassan akkor lassan, mert nem kell mindenkinek egy élet alatt szentté válnia . Szeretettel: Galicz Mária Hare Krishna!

Galicz Mária 2012.12.17. 08:59:06

Haribol! Szerintem ennél pozítívabb hozzáállást már nem lehet tanusítani, mint amit én leírtam és ahogy.Külföldre nem megyek, akármekkora jó is van a kinti Krisna -tudatban.Szerintem nem lehet helyfüggő.És ha Krisna tényleg olyan jó akkor úgy sem hagyja, hogy olyan bhakták elvesszenek, akik szeretik Őt. Galicz Mária

vermilion 2012.12.19. 10:13:36

Kedves Mária! Feltűnt már, hogy ez nem a Te blogod? Vijaya Gauranga prabhu megkért, hogy EZT a felületet ne erre használd. Viszont ezt most már én sem tudom megállni szó nélkül. Természetesen van igazság abban, amit mondasz, szerintem ez mindannyiunkkal megesett, hogy megbántjuk, megsértjük egymást és nem értjük meg egymás problémáit. Az autoritások sem feltétlenül felszabadult személyek, különben nem itt járnának köztünk, hanem Goloka Vrindávanban táncolnának Krisnával =)Biztos lehet olyan eset, hogy a fejletlenebb bhaktának kell kegyesnek és megbocsátónak lenni a fejlettebbel szemben. De általában csak nem látjuk át a mélyebb okokat. Gunagrahi prabhuról meg pont ellenkező tapasztalatom van. Prabhupadát pedig még sosem láttam komornak, szomorúnak már igen, de akkor mélyen magamba néztem. Ha valaki nem érzi jól magát egy közösségben, vagy nem megfelelő neki a tanácsadója hangulata, kell keresni olyat, aki esetleg jobban tudja támogatni a fejlődését. Szerintem MINDENKI talál olyan fejlettebb személyt, aki az egyéni helyzetének, vérmérsékletének, fejlettségi fokának megfelelően képes irányítani a (lelki) életünket. Nekem pont Gunagrahi prabhu az egyik, de Vijaya Gauranga prabhuhoz is nagyon sokszor fordultam tanácsért. (Ez itt nem a reklám helye :)) És igen, a Krisna nem hagyja elveszni a bhaktáját, szóval nincs okod aggodalomra! Haré Krisna! Kanyó Petra

vermilion 2012.12.19. 10:16:01

Bocsánat, nem "a" Krisna, csak névelő nélkül Krisna =)

Ismeretlen_117989 2012.12.19. 19:58:45

Köszönöm.
süti beállítások módosítása