Te mit adnál?

2012.12.07. 01:48

 

Amikor 4 éve a bombay-i Chowpatty templomban voltunk hallottunk egy nagyon elgondolkodtató történetet.

Egy vasárnapi programon, amin ott 1000-1500-an vannak Rádhanátha Maharaja tartott leckét. A végén elmondta, hogy van egy kedves bhakta, aki súlyos beteg és mindkét veséjének vége és csak egy transzplantáció segítene neki, de nincs donor.

Ezt a személyt senki nem ismerte a jelenlévők közül, és nem is volt egy híres bhakta.

De ott helyben hatan ajánlották fel a fél veséjüket!!!

Ha mélyen belegondolsz, hogy ez micsoda áldozat tőlük, akkor megérted, hogy milyen odaadó közösségről van szó.

Érdemes a szívünkbe nézni, hogy mi mit tennénk meg egy bhaktáért?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr685143217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dhamesvara dasa 2012.12.07. 04:29:10

Hú, ez nagyon komoly történet. Ezen már én is gondolkoztam, hogy mi lenne, ha egy ismerősöm (akár bhakta, akár csak családtag) veséjére szükség lenne, fel ajánlanám e. Szerintem simán odaadnám. Hátha egy nálam jobb bhakta használná a veséimet, evvel is szolgálnám a bhaktákat. Radhanath Maharaja ki jaya!

Acyutananda dasa · http://www.lepnikell.hu 2012.12.07. 06:56:03

Ez a csodálatos a bhaktákban... és jelen esetben az ISKCON bhaktákban :) A napokban is tanúi lehettünk, hogy milyen csodálatosak a bhakták az ISKCON-ban (és persze minden bizonnyal máshol is):)

Galicz Mária 2012.12.07. 21:16:33

Hare Krishna! Ha a bhaktaközösség olyan jó, akkor én ezt nyolc év bhakti jóga alatt miért nem tapasztaltam meg? Hare Krishna: Galicz Mária miért vagyok kiközösítve, elzavarva, elmagányosítva, 57 éves koromban megalázva kölyköktől?

Galicz Mária 2012.12.07. 21:23:12

Hare Krishna! sokszor , főleg eleinte tényleg mindenki a szebbik arcát mutatta. el is varázsolódtam rendesen és sajnos belefogtam a bhaktiba. Társat, gyerekem szeretetét, anyagi biztonságot vesztettem.Barátokat, ismerősöket vesztettem.Mert hagytam magam fanatizálni a Gunagrahi prabhu 32 köröket csináltatott velem használt Tulasi malán. Szétesett az életem. Somogyvámoson sem alakult ki perspektívám. Na most hol van az a nagy jóság, segítőkészség, mikor kiállítást festettem és ott bhakták énekeltek.Szerveztem az összejöveteleket.Csak bennem van hiba? Az én nyolc évem nem számít? Hare Krishna

Galicz Mária 2012.12.07. 21:33:08

Hare krishna! Nem látnak, nem hallanak, nem beszélnek. Rettegésükben, hogy kizárják őket abból az álomszerűen szép völgyből, ahol tényleg nagyon jó és extatikus ünnepek vannak. Akadnak nagyon jó hétköznapok és vannak ott nagyon kedves Bhakták, Matajik és aranyos gyerekek, tündéri bocik is.És mégse jó valami.sokakat egy-két ott töltött nap is összezavar.Persze azok nem bhakták.Hogy én már miket írkálok össze az interneten, de még egyetlen egy mataji nem mondta, hogy ne írj le többet már azokból a lelki dolgaidból amiket most mindenkinek kiteregetsz, majd én segítek neked, hogy visszatalálj, szólok az érdekedben, ne legyél elkeseredve. senki egy lépést sem tesz értem, akikkel barátkoztam ott, mintha elvágták volna. Akkor ez mennyiben segítő mentalitás és mennyiben cáfolja azokat a nézeteket, melyek a szektariánus gyülekezeteket írják le teljes önfeladást kívánó életvitelűnek, és akkor megkapod a védelmet is.

Ismeretlen_117989 2012.12.12. 07:05:04

Kedves Mária és Mindenki! Szerintem maradjunk az eredeti nagyon szép és pozitív témánál. Ez az oldal erre van és semmi másra.

Moi 2012.12.13. 07:58:04

Lefordítom Vijaya üzenetét: dugjuk a fejünket a homokba. Éljünk a külsőségnek, ami csak szép és jó lehet. Mária éppen erre a képmutató viselkedésre utalt. Mihez képest szép és pozitív az írás - ahhoz képest, amit Mária említett éppen ellentétes tapasztalatként. Így kerek egész a helyzet. Miért nem kap tényleges választ az általa felvetett probléma? Ez egy jó alkalom lenne ADNI, SEGÍTENI annak, aki problémákkal szembesül a közösségben. Nincs egyedül. Ők mit kapnak???

Ismeretlen_117989 2012.12.13. 08:41:16

Elolvasni kell amit írok, és nem lefordítani arra amit gondolsz. Már régen megmondtam: ez az oldal nem a problémák megvitatására van, azzal keressétek az illetékeseket. Higgyétek el én is tudnék írni gondokról, de most legyen ez a hely a pozitív dolgok gyűjtőhelye. Úgyis csak azok visznek előre...
süti beállítások módosítása