„A ma reggeli beszélgetés témája az volt, mi az oka a házasságok kudarcának a közösségünkben.

- Mivel mind a férjnek, mind a feleségnek is volt szexuális kapcsolata a házasság előtt, nem fognak ragaszkodni egymáshoz. A női természet olyan, hogy sosem felejti el azt, akivel legelőször együtt volt. Ezért a nők a védikus kultúrában nagyon fiatal korban férjhez mennek. Aztán, amikor elérik a pubertáskort, és először menstruálnak és szexuális vágyat éreznek, akkor összeköltözhetnek a férjükkel. Indiában a férj, a feleség és a gyerekek mind egészségesek és boldogok - mondta Srila Prabhupáda. Prabhupáda felesége csak tizenkét éves volt, amikor összeházasodtak.
Prabhupáda elmondta, hogy tanulmányozta a nyugati ember mentalitását, és azt, hogy miért nem szeretnek megházasodni.

Elmondta, hogy volt egy fiatalember, egy asztalos, aki akkor jött, amikor Prabhupáda legelőször megérkezett New York-ba. Egy idő után Prabhupáda azt javasolta neki, hogy házasodjon meg, mire azt mondta, hogy nem talál jó feleséget, s nem hűségesek. Jobb, ha csak barátnője van. Prabhupáda mindezt így összegezte: “Ha lehet tejet kapni a piacon, minek tehenet tartani?””

Részlet H.H. Tamala Krisna Goswami naplójából

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr115142918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása