Újabb kérdés, pontosítás érkezett az előző válaszhoz:

„Szia!
Köszi szépen ezt a részt! Amint látom, ez konkrétan a Krsna és Krisztus neveket emeli ki, és tárgyalja.
Ugyanez vonatkozik pl. a Siva név használatára is? Tehát ugyanaz a célja az Om Namah Shivaya mantra vibrálásának is? Az ugyanúgy tisztító erővel hat? Mert azt valahogy közelebb érzem, jobban magaménak, mint a többit. Most nem kizárólagos akarok lenni, hanem érdekel konkrétan az általam említett mantra használata.
Mégegyszer köszi a kiírásért és várom az infót!”
japa

Most próbálom a saját szavaimmal és egy egyszerű példával elmondani az én meglátásomat erről a témáról. Persze a példák sohasem tökéletesek, de gyakran segítenek a téma elvontságán.

X elhatározza, hogy fittebb, sportosabb lesz, de nem tudja eldönteni, hogy konditerembe menjen, aerobikra, vagy jógázni. Mondhatjuk, hogy mindegyik ugyanolyan jó (feltételezve a hitelességet), és ez igaz is a semmihez képest, de azért nem ugyanaz lesz az eredmény.


Persze itt ott van az a pont is hogy X mennyire gondolja komolyan, milyen gyakorisággal jár majd le és akkor mennyire teszi oda magát. A világ legjobb edzőtermébe és edzőjéhez járhatsz, de ha nem követed az utasításait akkor lőttek az eredménynek.

Én, mint a (bhakti)jógaterem edzője nyílván az Istenség Legfelsőbb Személyiségének közvetlen utasítása szerint az erre a korszakra előírt legegyszerűbb és célravezetőbb módszert, a Hare Krisna mahamantra éneklését ajánlom, de abszolút szempontból minden jó, erre utalt Srila Prabhupada az előző bejegyzésben.

Remélem ez segít valamennyit.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr265142895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eli108 2012.02.01. 18:32:26

Szia! Köszönöm szépen a választ! Sokat segített!
süti beállítások módosítása