Kérdések és válaszok

2012.01.08. 01:39

Érkezett néhány kérdés egy korábbi íráshoz:

kérdés: Érdekelne a férfi kötelességeinek listája is, mert ez így tényleg egyoldalú.

válasz: Persze, hogy egyoldalú, de az volt a bejegyzés címe, hogy „Női szerepek”, így arról írtam :).

kérdés: Nyilván hogy szeretet, nyilván hogy nem megyek szembe a párom fogadalmaival. De mit jelent ez konkrétan?

válasz: Ezért voltam bajba ezzel én is. A szeretet sajnos nagyon mást jelent a különböző embereknek. Ezért jó, ha van valami közös erkölcsi értékrend (amit hívhatunk vallásnak is) ami segít tisztázni ezt.
De csak segít. A részleteket nektek kell átbeszélni. Ilyen fontos részlet az is, hogy ki milyen fogadalmakat tart és ehhez tudok e alkalmazkodni a másik.

kérdés: Van-e előírás arra vonatkozóan, hogy dolgozhat-e a nő, kereshet-e többet, mint a férfi, kinek kell gondoskodni a gyerekekről, hány gyerek lehet (szabad-e fogamzásgátlani?), stb...? Bocsánat, ha ez minden olvasó számára egyértelmű, érdekel a krisnás életfelfogás, de még nem mélyedtem el benne.

válasz: Mindenki dolgozik és mindenkinek kell is dolgoznia. Hogy ezt hogyan teszi, és milyen mértékben végzi ezt külső helyszínen, vagy otthon, az már részlet.

Egy szeretetteljes kapcsolatban nem az a lényeg, hogy melyikért mennyi pénzt adnak, vagy hogyan értékelik kívülről épp akkor, hanem az hogy maximálisan próbálják megvalósítani a közös célt, a boldog családot.


Ehhez hozzátartozik a gyerek, vagy gyerekek, melyek számára nincs előírás. Fontos, hogy felelősségteljesen kell gondoskodni róluk mind lelkileg, mind anyagilag.
A fogadalmat tett és azokat szigorúan betartó Krisna-hívők csak gyermeknemzés céljából élnek nemi életet, így a fogamzásgátlás nem kérdés.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr475142872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása