OM a krisna.hu-n

2011.08.07. 03:58

Ép a jövő heti ekadasi naptárat akartam megnézni a krisna.hu-n amikor meglepődve láttam a lemezünk borítóját a főoldalon.

Még egy kis beharangozót is kapott a „néha stoneres, és picit progresszív zenéjű” zenekarunk :).

Köszönjük!

Itt olvashatod a cikket.

Hamis barátok

2011.08.06. 03:28

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk. Közel állnak hozzánk, amikor napfényben sétálunk, de amint árnyékba lépünk, eltűnnek.

Christian Nestell Bovee

Harinama jelentése

2011.08.05. 03:22

Nemrég megkértek a kommunikációs osztályról, hogy írjak egy pár sort a Harinámról, úgy hogy az egyszerű földi halandók is értsék.


Napokig törtem a fejem. Mert való igaz, hogy abból hogy „az Úr Caitanya extatikus szankirtan mozgalmának kiáradása” bizony senki se ért egy szót se, de attól hogy „zenés, táncos felvonulás” én kapok agyvérzést.

Aztán megerőltettem magam és ezt állítottam össze:

„A Szentírások erre a korszakra kiemelten ajánlják Isten neveinek éneklését. A Gaudia-vaisnavák ezt nagyon komolyan véve nem csak saját napi lelki gyakorlatukban teszik ezt, hanem nyilvánosan is, mindenki áldására az utcán felvonulva.

Ilyenkor tradicionális és modern hangszereket is használva  éneklik a Hare Krisna Maha-mantrát (Hare Krisna, Hare Krisna, Krisna Krisna, Hare Hare, Hare Ráma, Hare Ráma, Ráma Ráma, Hare Hare). Ezt hívják szanszkritul Harinamanak.

Mindig nagy feltűnést kelt és mosolyt csal az arcokra amikor feltűnik a vidám, többnyire hagyományos ruházatba öltözött csapat. Sokan be is állnak, énekelnek és táncolnak a mosolygós Krisna hívőkkel.

Így kap mindenki gyakorlati bizonyítékot a Szent Nevek éneklésének hatékonyságáról.

Ha szeretnéd te is megtapasztalni a több ezer éve hagyomány életre keltését Budapest utcáin, most lehetőség van rá. Minden pénteken fél hattól indul a vidám menet a Deák térről.

Téged is sok szeretettel várunk!”

Itt az OM lemez!!!

2011.08.04. 03:39

A napokban befejeztük a stúdiómunkákat és leadtuk a kész anyagot.


Mint már írtam a szeptemberi Hammerworld melléklete lesz a lemez, de meg is lehet majd vásárolni az újsággal megegyező 990.- forintos áron. De erről majd később.

Most itt a lehetőség, hogy belehallgass minden számba egy kicsit.

Rajta!

Majdnem elfelejtett dal

2011.08.03. 03:17

Egy facebook-os youtube megosztásnál fedeztem fel egy régi Visnu-dalt. Ez volt az első ami tényleg az volt.


A Mantra: „Om” lemezének multimédiás részébe lett feltéve, talán ezért felejtődött el egy kicsit. Pedig igazán hangulatos volt és spontán a felvétel és ez érződik is rajta.

Persze rajta van a Visnu lemezen is, de most visszahallgatva ez a jobb.

A Templom

2011.08.02. 02:55

Én még úgy nőttem fel a Krisna-tudatban, hogy van Hűvösvölgyben egy nagyon különleges ház, ahol megnyilvánult Isten, és ezt érezni is lehet. Úgy gondolom, hogy ezt hívják templomnak.

Amikor először jártam ott kerestem az emlegetett templomot, de csak egy nagyobbacska családi házat láttam. De amikor beléptünk minden megváltozott. Nem szemre, hanem érzésre.
Hogy ez mennyire volt a bhakták lelkesedése, odaadása ami átragadt rám és mennyire az én egyéni tapasztalásom ezt ennyi idő távlatából se tudom eldönteni. De az tény, hogy az első kézzelfogható bizonyíték volt nekem a Legfelsőbb létezésére.

Hisz anyagi magyarázatot nem tudtam adni annak az érzésnek, amit én is mindig tapasztaltam. Jártam sok helyen korábban, templomokban is, de nem történt semmi. És ez nem valami szentimentális „bizsergés” volt, mert az meg nem jellemző rám.

Pesterzsébet, ahol laktunk a város ellenkező sarkában volt, így az oda-és visszautazás komoly, egész napos program volt. De ez akkor fel se tűnt, annyira akartunk menni oda.

Egy leckén hallottam akkoriban, hogy ez a hely olyan, mint a lelkivilág nagykövetsége. Az is csak egy épület, de a falain belül te egy másik országban vagy (jogilag is). Erről én teljesen meg voltam győződve.

És ha ez a nagykövetség, akkor milyen lehet az eredeti ország? Ha csak kicsit is ilyen (pedig nagyon!), akkor én oda akarok menni!

Persze a legnagyobb élmény a murtik, Sri Sri Dayal Nitai - Vijaya Gauranga jelenléte és kisugárzása volt.

De erről majd legközelebb…

Egyedül nincs esély

2011.08.01. 01:04

Szinte már minden Replika klipet közzé tettem, de ezt még nem.

Az egyik érdekessége a címe.

Egyszer már feltettem egy régebbi Replika dalt, az „Egyedül”-t szintén Nitaibhavana/Csató tollából.
Lehet, hogy az időváltozott, lehet, hogy csak a hangulat.

A másik érdekesség az, hogy a Kowa mellett Nitai lánya is énekel benne.

süti beállítások módosítása