A munka

2011.05.29. 03:24

Gandhi"... a jól elvégzett munka egyedüli jutalma abban áll, hogy elvégezhettük."

Gandhi

Tedd, vagy ne tedd

2011.05.28. 03:46

Íme egy kis bölcsesség mára Yoda-mestertől:

Miért csinálOM?

2011.05.27. 03:12

A címben feltett kérdésre az első OM lemez címe adja meg a választ:

ÉRTEDOM borító

Persze ez még millió más dolgot is fog jelenteni, de ezt már végképp nem magyarázom.
 
Elsőként láthatjátok a borító tervét, amiben már úgy néz ki, hogy nem lesz változtatás.
Remélem tetszik.
Az alkotók régi ismerősök: a képet Taralaksi dd készítette (és adta az áldását a felhasználásra), majd DNS (Halló Dénes) régi barátom öntötte ebbe a formába.

Ha minden jól megy a Hammerworld szeptemberi számának lesz a melléklete, ami komoly megtiszteltetést jelent, és azt, hogy rengeteg emberhez jut el.

Drukkoljatok, hogy jól menjenek a felvételek és igazán ütős anyagot tegyünk le az asztalra.

Egyenlőre úgy néz ki, hogy az lesz.

Tud valamit

2011.05.26. 03:05

Teljesen véletlenül találtam rá az alábbi videóra:

Már írtam, hogy engem érdekel a japán kardforgatás tudománya azért is tetszett meg a felvétel.

Persze, sok filmet nézve biztosan elhisszük, hogy ezt talán mi is megcsinálhatjuk, de rossz hírem van: még a tokjából normálisan előhúzni sem könnyű a kardot, nemhogy ilyen sebességgel és pontossággal.

Mantra-divat 6. rész

2011.05.25. 03:29

Ahogy írtam az előző részben feketébe váltottunk a 2003-as „Tetteim súlya” lemeznél.

Az erősen műszálas inget viszont nem bírtuk, így lecseréltük egyszínű fekete pólóra.

Az új felállásnál is ezt folytattuk, kivéve Kowát, akihez sokkal jobban illett valami színes, színpadon is mutatós darab.

Ebből kétféle is volt, az egyiket a fotózásnál, a másikat a koncerteken és a klipforgatáskor viselte.

Érdekesség képen itt egy eddig nem publikált „sikha-mutogatós” fotó by DNS. Mantra

Film Srila Prabhupadaról

2011.05.24. 03:35


Emlékszem 1999 tájékán extázisban néztük az „Abhay Charan” címmel folyamatosan készülő filmet a Gopálban.

Nyílván nem egy hollywood-i szuperprodukció, de a most futó szappanoperákon jócskán túltesz.

És ami a legfontosabb, hogy teljesen hiteles, hisz Satsvarupa Maharaja „Prabhupada-lilamritá”-ja alapján készült Bhakticaru Maharaja felügyelete alatt.
Bhakták is szerepelnek benne több helyen.

Nem csak Srila Prabhupada életét lehet végig kísérni, hanem az akkori politikai helyzetet, a gyönyörű, hagyományos kultúrát, sőt láthatjuk Srila Bhativinoda Thakurat, Srila Gaura Kisora Babaji Maharajat, Srila Bhkatisidhanta Sarasvatit is. Óriási élmény!

Nem tudom, hogy mennyi van fönn belőle a youtube-on, de itt kezdődik a film és automatikusan felbukkan belőle még jó pár rész.

Mekkora lenne ha ez menne a magyar TV-ben!

Tej

2011.05.23. 03:23

Tudom, hogy mostanában kényes téma a tejfogyasztás, de aki mégis boltit használ annak sok hasznos információkat tartalmaz ez a napokban megjelent cikk.

„Számos, a tejfogyasztással kapcsolatos tévhit él az emberekben - mondta el az Országos Élelmezés és Táplálkozástudományi Intézet dietetikusa. Miháldy Kinga hozzátette: nem igaz, hogy hőkezelés során a tejből elvesznek a legfontosabb tápanyagok, illetve az UHT tej sem tartalmaz tartósítószereket.
 
Sokan gondolják úgy, hogy a tejet vízzel hígítják és tartósítószert tartalmaz. Ezt az InfoRádiónak cáfolta az Országos Élelmezés és Táplálkozástudományi Intézet dietetikusa, aki hangsúlyozta: azt, hogy egy tej hosszabb vagy rövidebb ideig tartható el, a hőkezelés határozza meg, vagyis nincs benne tartósítószer, és nem is hígítják vízzel.

A tej valóban tejből van - hangsúlyozta Miháldy Kinga, aki azonban hozzátette: a tej hőkezelés hatására valamennyit változikt. Minimális mennyiségben csökken a vitamin- és fehérjetartalma, de az ásványianyag-tartalma egyáltalán nem módosul.

Elmondta azt is, hogy a hőkezelés miatt érezzük a különbséget a zacskós és a tartós tej íze között. A pasztőrözés hatvan és hetven fok között történik, a magas hőmérsékleten való hőkezelés pedig azt jelenti, hogy 135-137 fok között rövid ideig átfuttatják a tejet, aminek következtében a tej romlását okozó összes mikroorganizmus elpusztul

Ezután a tej egy speciális, hatrétegű dobozba kerül, amely megóvja a fénytől, a hőtől és a külső környezeti hatásoktól. Ez a steril környezetben lévő tej csírátlanított, ezért hosszan eltartható, de nem tartalmaz tartósítószert - emelte ki Miháldy Kinga.

Ízbeli különbséget a csírátlanítás miatt érzünk, illetve azért, mert a a magas hőmérséklet miatt a tejcukor karamelizálódhat, emiatt édeskésebb lesz.

A dietetikus nem gondolja, hogy a zacskós tej egészségesebb, mint a tartós - ez is csak egy tévhit. A tejet elsősorban a fehérje, a kalcium és a D-vitamin tartalma miatt fogyasztjuk, márpedig a hőkezelés során ezek minimális mennyiségben csökkennek.”

süti beállítások módosítása