Szubál koncertezik

2011.04.24. 03:21


Nem rég kapott a fiam egy játék mikrofont állvánnyal, mini erősítővel. Az utóbbi szerencsére gyorsan lemerül, mert nehezen tolerálható torz hangja van.

Kicsi kora óta imádja Szubál a mikrofonokat, legyen az igazi, vagy csak odaképzelt.

Na, most lett neki egy saját.

Íme a produkció:

Mantra-divat 1. rész

2011.04.23. 03:25

Turkálva a szekrényben rábukkantam egy-két régi koncertruházatra és eszembe jutott a régi ötlet, hogy ezeket megmutassam nektek néhány plusz infóval és storyval.
Hogy ne bántsak meg senkit a sajátomat mutogatom és magyarázom.

Ez volt a kezdet.


Kinek milyen póló került a kezébe. Az enyém egy „gouranga” feliratú volt, az első Magyarországon gyártott sorozatból.

Még Csukás Laci barátommal terveztük és gyártottuk le 1996 tájékán.
A Sziget-fesztiválon akartuk terjeszteni Gouranga Band-es kazettákkal együtt. Kicsit megelőztük a korunkat és csak később értékelték az ötletünket, de egy kisebb sorozat elment belőle.

A legelső fotózáson és az első koncerten is ez volt rajtam.

Sajnos már nincs meg. A kínai minőség nem volt túl tartós...

Egyszerű vászonnadrág és cipő tette teljessé a kollekciót.

"Megkérdezheti valaki, hogy miért van szükségünk varnásramára. Hiszen bhakták vagyunk, transzcendentalisták… De a gond a feltételekhez kötött helyzetünkből fakad. Ha tényleg transzcendentalisták lennénk, akkor elég lenne egyszerűen hallanunk az Úrról, azonnal bhaktákká válnánk, és máris a transzcendentális szinten tudnánk cselekedni. Ez történt a négy Kumárával is. Elég volt beszívniuk a tulasi levelek illatát, és máris megvalósították Istent. Isten-tudatosak lettek.

Vagy ott van Sukadeva Gosvámi: elég volt hallania az Úr kedvteléseiről, és máris önmegvalósítottá vált. Mi is hallottuk a Srimad-Bhágavatamot, szagoltuk és ízleltük a tulasi leveleket, de valahogy nem biztos, hogy ugyanezt az eredményt értük el. Ez a feltételekhez kötött természetünk miatt van. Sukadeva Gosvámi és a négy Kumára nem azonosították magukat a testükkel, mi viszont így gondolkozunk. A test, az elme, az érzékek, az intelligencia, a hamis éntudat… Némi gyakorlásra van szükségünk ahhoz, hogy változtatni tudjunk ezeken. A varnásrama rendszer azért jött létre, hogy gyakorolni tudjuk, hogyan szabadulhatunk meg feltételekhez kötött természetünktől. Talán ez a legfontosabb dolog, amit a varnásramával kapcsolatban meg kell értenünk: minden szabály és kötöttség azért van, hogy gyakorolhassuk e dolgokat, s okuljunk belőle.

Hallottam egy történetet valakitől, aki vagy saját magáról, vagy egy kisgyerekről mesélte a következőt. Az egész család az asztalnál ült, a ventillátor, egy asztali ventillátor pedig be volt kapcsolva. Egy nagyon kicsi, két-három éves gyerek is ott volt. És ez a kisgyerek be akarta dugni az ujját a ventillátorba. Néhány rokon rászólt: “Nem szabad, ne csináld!”, de az egyik nagybácsi közbeszólt: “Hagyjátok, nem így kell ezt csinálni! Először is húzzátok ki a ventillátort a konnektorból, és amikor már eléggé lelassult, és alig pörög, mondjátok neki, hogy »Jó, most már bedughatod az ujjad«”. A gyerek nagyon lelkes volt, mert ez volt minden vágya, és be is dugta az ujját a ventillátorba. Az nagyot csattant, a gyerek pedig megijedt és kirántotta az ujját. Ezután soha többé nem akarta az ujját a ventillátorba dugni.


Ez a varnásrama célja: nagy brahmacárinak, érett grihasthának, megvalósított vánaprasthának, dinamikus sannyásinak képzeljük magunkat, de ott a rendszer, hogy bedughasd az ujjad és rájöjj: te valójában egyik sem vagy. Igen, erre való. Meg kell értenünk, hogy a vaisnava a maguk valójában látja a dolgokat, és emellett realista is.
"

részlet Srila Bhaktividya Purna Maharaja : Daiva-varnasrama című könyvéből

Üdvözülés

2011.04.21. 03:18

Gandhi"Tökéletesen semmivé kell lennem. Mert az ember nem üdvözülhet addig, amíg szabad akaratából a legutolsóvá nem lesz valamennyi teremtett testvérlény között."

Gandhi

Shelter

2011.04.20. 03:12


Ha már múlt héten emlegettem a Sheltert, akkor legyen tőlük is itt egy klip.

Tele pozitív energiákkal:

Világom háborúi

2011.04.19. 03:31

Véletlenül találtam rá egy más által feltöltött Mantra dalra.

Egyik kedvencem:

Így áll a kutatás

2011.04.18. 03:17


Pár napja feltettem egy szavazógépet abból a kíváncsiságomból adódóan, hogy kik látogatják az oldalt.
Természetesen sokkal többen, mint ahányan szavaztak :)

De még nem késő!

PollPub.com VoteHogy állsz a vallással?
Nem hiszek Istenben, csak kíváncsiságból vagyok itt
Hiszek egy felsőbb valakiben, de nem érdekelnek az egyházak
Egy másik egyháznak a tagja vagyok
Krisna hívőnek vallom magam, de nem tartom az összes szabályt
16 kör, 4 szabály, de még nem vagyok tanítvány
Elfogadott tanítvány vagyok
Első avatást kaptam
Második avatott vagyok



View Results

Poll powered by PollPub.com Free Polls



Eddig ez az eredmény. Nagyon tanulságos.

 

süti beállítások módosítása