„Az én bhaktám” 4. rész

2011.06.25. 03:04


"Az olyan bhakta, aki nem ujjong és nem is búsul, nem sajnálkozik és nem vágyakozik, s lemond úgy a kedvező, mint a kedvezőtlen dolgokról, az nagyon kedves Nekem.

MAGYARÁZAT:   A tiszta bhakta nem örül és nem bánkódik az anyagi nyereség vagy veszteség esetén. Nem vágyódik különösképpen arra, hogy fiúgyermeke vagy tanítványa legyen, s nem aggasztja, ha nem lesz neki. Ha elveszít valami olyasmit, ami nagyon kedves számára, nem sajnálkozik miatta, s ha nem kapja meg azt, amit kívánt, nem boldogtalan.

Transzcendentális minden kedvező, kedvezőtlen és bűnös tettel szemben, s hogy a Legfelsőbb Úrnak a kedvében járjon, minden veszélyt vállal. Számára az odaadó szolgálat végzésében semmi sem jelent akadályt. Az ilyen bhakta nagyon kedves Krisnának."

Bhagavad-gíta 12. fejezet 17. vers

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr325142653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása