Mozogj!

2011.01.18. 03:30

Sokunkat érintő téma a mozgásszegény életforma.

Erről találtam egy jó cikket

„Felállni az asztaltól, kicsit megmozgatni a végtagokat, lift helyett lépcsőzni - minden apró mozgásnak óriási előnyei lehetnek, ha ülőmunkát végzünk. A Queenslandi Egyetem kutatóinak vizsgálatából legalábbis kiderül, hogy ha hosszú ideig ülünk, azzal csak a súlyunk gyarapodik és ez veszélyt jelent a szív- és érrendszeri egészségünkre.

mozgásAz ausztrál szakemberek szerint a megszakítás nélküli, hosszú ideig tartó ülés hatására nagyobbodik a derékbőségünk és a jó koleszterinnek számító HDL szintje is alacsonyabb lehet a kelleténél.

Dr Genevieve Healy és kollégái közel ötezer, olyan húsz és annál idősebb ember adatait nézték át, akik 2003 és 2006 között részt vettek egy átfogó amerikai egészségügyi kutatásban. A résztvevők egy kis eszközt viseltek, amelynek segítségével nyomon lehetett követni séta- és futótevékenységüket. A kutatók mérték a csípőbőségüket, a vérnyomásukat, valamint a koleszterin- és vérzsírszintjüket is.

Azt találták, hogy még az olyan kicsinek tűnő változás is, mint egy percre felállni az asztaltól, csökkenti az egészségügyi kockázatokat. A szakemberek azt tanácsolják, hogy ha irodában dolgozunk, akkor e-mail helyett inkább sétáljunk oda a másik asztalához, és a lift használata helyett inkább lépcsőzzünk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr675142494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása