Ez a sorozat a Krisna-tudat elkezdésének első lépéseit segít megtenni. Ha már úgy gondolod, hogy túl vagy ezeken, és mégis valami újdonságot fedezed fel, akkor mégse vagy túl rajta és érdemes újrakezdened. Minden nap.

1. rész
Hallás

Talán meglepő, talán nem, de az első lépés az, hogy hallunk, olvasunk a Krisna-tudatról.
Ez mindenre igaz. Amikor versenyszerűen asztaliteniszeztem sokszor játszottunk a Siketek SC ellen. Mivel nem hallottak, gyakorlatilag beszélni se tudtak. Logikus.

Praktikusan ez azt jelenti, hogy minél többet olvasni (lehetőleg tanulni) a Szentírásokból, hallgatni a leckéket, előadásokat, beszélgetni gyakorló Krisnásokkal.

Sok minden elérhető ebből ingyen, interneten keresztül, ami nagyon praktikus a központoktól távol lakó, vagy nagyon elfoglalt személyek részére. Érdemes kutakodni, például a haribol.hu-n, ahonnan szinte minden forrás elérhető.

Érdemes a könyveket is beszerezni. Teljesen más érzés és sok esetben ez az egyetlen alternatíva. Bár most elavultnak van nyilvánítva, de ha valaki komolyan, órákig akar olvasni, (ami normális) az csak könyvből elképzelhető.

A bhaktáktól ma már több féle módon lehet hallani, nem csak személyesen. Lehet olvasni, hallgatni a blogjukat, lehet chat-elni, levelezni velük. Ez mind nagyon jó, de a tradicionális, személyes módszert se szabad hanyagolni. Ugyanolyan, mint a könyv. Ez egy természetes, teljesen más médium.

Persze erre erőfeszítést kell tenni. De mindenre. Ha egy értékes dolgot akarsz kapni, azért tenni kell valamit.

Ebben a sorozatban olyan érdekes információkat tudhatsz meg a Mantra borítók keletkezéséről, amit még nem publikáltunk máshol.

Amikor ez a borító készült még nem tudtuk, hogy mi lesz a lemez címe, így inkább egy érzést próbáltunk képi formába varázsolni Csukás László barátommal. Ő már sokkal profibban bánt a photoshop-pal és a számítógép is alkalmas volt valódi munkára.

A szövegeket már én raktam rá és a kazetta verziót is én csináltam belőle. Emlékszem, a végén már néha 1 órát is kellett várni egy mentésnél. Ilyen volt az akkori technika.

 A borító (szerintem) legnagyobb ékessége mégis Radhe-Syam. Nem tudom, hogy hányan jöttek rá a cd vásárlói közül, hogy milyen szerencsések, hisz az Isteni-pár néz rájuk.

Az csak egy extra, hogy a borítót hajtogatva ott a találkozás és az elválás…

2010

2010.01.01. 01:18

Elmúlt egy év

Sok minden történt ebben az évben, több is, mint amire számítottam, de ez már csak így szokott lenni.

Ez egyik ilyen dolog maga ez a blog. Tavaly ilyenkor még nem is gondoltam, hogy lesz, most viszont egy igen fontos helyet tölt be az életemben. Persze nem úgy, mint egy ego-látványosság, hanem mint kapcsolat Veletek.

Nézzük, hogy ez mit jelentett számokban:
304 bejegyzést írtam, amire 596 komment érkezett. Ebből eddig nem kellett törölni egyet se, ami klassz. Egyfelől ez azt jelenti, hogy nagyon kulturáltak vagytok és én meg elég toleráns :)
2009-ben több mint 43 ezer látogató, és 104 ezer elérés volt az oldalon.

Mi lesz idén?

Folytatom. Próbálom tartani, hogy mindennap legyen friss, színvonalas bejegyzés.
Lesznek új sorozatok is. Ha van ötletetek, akkor írjátok meg bátran.

Mert ez az oldal nektek és értetek van.

süti beállítások módosítása