A fenti címmel jelent meg egy érdekes cikk.

Mivel ez sokak számára komoly kérdés (még bhaktáknál is) így megosztom veletek.

"Több nyugati országhoz képest a magyarok és a bolgárok egyre inkább elodázzák a gyermekvállalást, - mondta Spéder Zsolt demográfus, aki a két ország eredményeit holland és svájci adatokkal vetette össze. Hozzátette: a magyar nők átlagosan 35-38 éves kor után már egyáltalán nem akarnak gyermeket.


Magyarországon és Bulgáriában a gyermekvállalási tervek 40 százaléka valósul meg, míg Hollandiában a 75 százaléknak meg is született a tervezett gyermek két éven belül - közölte Spéder Zsolt.

A demográfus szerint a jelentős elmaradás oka, hogy Nyugat-Európában kiszámíthatóak a változások is, nem lehet azt várni, hogy a családpolitika rövid idő alatt módosul, míg Magyarországon és Bulgáriában a mindennapi körülmények és az intézményrendszer gyorsan és jelentős mértékben változik. Emellett nőtt a párkapcsolatok instabilitása is, magas a válások és az élettársi kapcsolatok felbomlásának a száma - tette hozzá.

A kandidátus kifejtette: Magyarországon az átlagosnál nagyobb a mulasztók és halasztók aránya is. A halasztók azok, akik a gyermekvállalási szándékot fenntartották azok után is, hogy a gyerek nem született meg három éven belül. Mulasztóknak azokat nevezik, akik három év után lemondtak a tervezett gyerek vállalásáról - emelte ki.

A fiatalabbaknak sikerül könnyebben a terveket megvalósítani, ezt pedig azt mutatja, hogy a biológiai óra működik, és idősebben már nehezebb gyermeket vállalni - mondta a demográfus."

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr795142425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása