Ez egy gyönyörű részlet Srila Bhaktivinoda Thakura  „Saranagati”-jából.

Sok éven keresztül minden reggel elénekeltük a saját lelki tanítómesterünknek 6 óra 50-kor.

Néha elgondolkodtam, hogy tényleg komolyan értjük, hogy mi van benne.

Milyen kegy az ami „a fűszálnál is alázatosabbá” tesz?
És tényleg jön a „próbatétel és szenvedés”?
Vajon sírni fogunk ezért a kegyért?

Sivarama Maharaja(1) Gurudeva! Kegyed egyetlen csöppjével a fűszálnál is alázatosabbá tudod tenni szolgádat. Add meg nekem az erőt, hogy elviselhessek minden próbatételt és szenvedést, és szabadíts meg minden vágytól, ami a személyes megbecsülésre irányul.

(2) Ó, Uram és Mesterem! Add meg nekem az erőt, hogy megfelelően tisztelhessek minden élőlényt. Csak akkor leszek képes nagy eksztázisban énekelni a Szent Nevet, és akkor fog minden sértésem megszűnni.

(3) Ó, Uram és Mesterem! Mikor részesül már ez a bhakta kegyed áldásában? Ostoba vagyok, gyenge és elesett. Kérlek, tégy szeretett szolgáddá!

(4) Ha magamba nézek, semmi értékeset nem találok. Csak a kegyed révén létezem. Ha Te nem vagy kegyes hozzám, egyfolytában sírok, és lassan elszáll belőlem az élet.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr785142400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása