Te megcsinálnád?

2010.08.23. 04:32

Egy érdekest hírt találtam a napokban:

„Megvált mesés vagyonától egy osztrák milliomos, hogy újra boldognak érezze magát és hogy másokon segítsen.

A 49 éves Karl Rabeder utolsó nagy vagyontárgya, egy 1,5 millió eurót érő tiroli villa kedden sorsjegy útján cserélt gazdát. Az új tulajdonos egy bajorországi nő lett, egyike annak a 21 ezer 999 embernek, akik vásároltak a 99 eurós szelvényekből. A több mint 300 négyzetméteres ház közel háromezer négyzetméteres telken fekszik, edzőterem, úszómedence és strandröplabdapálya is tartozik hozzá.

"A vagyon teher" - vallja Rabeder. Milliókat hozó cégétől, dél-franciaországi nyaralójától, számos kisrepülőgépétől és egy luxuslimuzinjától már korábban megvált. "Lassan kezdem magam jól és könnyűnek érezni" - mondta a keddi sorsolás után az APA osztrák hírügynökség jelentése szerint.

A bevételekből 2009-ben egy fejlődő térségekben mikrohiteleket nyújtó nonprofit szervezetet hozott létre a volt milliomos, MyMicroCredit néven. Az eddig rendelkezésre álló tőkét ki akarja egészíteni azzal, hogy vagyonos svájci, német és osztrák adományozókat is megnyer a célnak. A szervezet jelenleg Latin-Amerikában tevékenykedik, de Rabeder elképzelései között szerepel Dél-Afrika is.

Mint elmondta, a meghatározó élmény Latin-Amerikában érte, amikor látta, "hogy az ott élő legtöbb szegény ember boldogabb, mint Európában a gazdagok". "Ezzel valami nincs rendjén. A reklámok bebeszélik nekünk, hogy csak akkor vagyunk gazdagok, ha márkás farmert hordunk és házunk van" - nyilatkozta a Focus című német magazinnak. "Feltettem magamnak a kérdést, hogy mi tesz igazán boldoggá. A gazdagságra törekvés és a fogyasztás nyilvánvalóan nem. Engem az olyan dolgok tesznek boldoggá, amik nem kerülnek semmibe" - tette hozzá.

Karl Rabeder a maga erejéből, kertészeti és dísztárgyvállalkozásából gazdagodott meg, s csaknem egymilliárd forintnyi vagyon felett rendelkezett, mielőtt úgy döntött, hogy hátat fordít a luxusnak, és segít a szegénységben élőkön. Jelenleg havi ezer euróból él. A jövőben sem szándékozik ennél többet költeni, s egy kétszobás lakásba vagy egy hegyi kunyhóba akar visszavonulni.”

Kíváncsi lennék a ti véleményetekre. Őszinteséget kérek!
Te mit tennél?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr375142345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

f.gabi 2010.08.23. 06:44:45

hari! sosem vetett fel a pénz.... de a mai világban jó ha van amihez hozzá tud az ember nyúlni.. havi 1000 euróban én is kiegyeznék a főnökömmel....:) abból talán gondtalanabbul élhetnék elég őszintére sikerült?

norbonc 2010.08.23. 09:39:44

Hari Nem tudom elképzelni,hogy milyen gazdagnak lenni. Ha vagyonom lenne,biztosan adományoznék. De havi 1000 euró elég lenne nekem is.

géza 2010.08.23. 09:53:18

Lehet, hogy boldogtalan volt, de meg nem bolondult. A 21.999 sorsjegy 2.177.901 eurot hozott a 1,5 milliós villáért. Az okos emberek a vagyonszétosztásból is szépen tudnak profitálni.

géza 2010.08.23. 09:55:45

Ja! Még szép, hogy megcsinálnám:)

Szórád Attila 2010.08.23. 13:24:06

Nekem erről ez jutott eszembe: Vajon milyen lehet egy porszemnek lenni, Tömegtelen testtel a szélben peregni, Nap fényét ha rád süt ezer tűre szelni, Lassan földre hullva az út porába veszni? Vajon milyen lehet kis bogárnak lenni, A lámpa fényburkát körbekeringeni, Az izzó forró szálát fél arcoddal lesni, Burkának koppanva életed veszteni? Vajon milyen lehet falevélnek lenni, Tavasszal születni, az Ősszel elmenni, Sárgultan, vöröslőn fádról leperegni, A puha földre érve eltemetve lenni? Vajon milyen lehet kis virágnak lenni, Bimbó fejed büszkén az égre emelni, Szíved nektárjával méheket etetni, Szirmaid hullajtva a halálba menni? Vajon milyen lehet kődarabnak lenni, A belédfolyó víztől télen megrepedni, Folyóban forogni, kis kaviccsá lenni, Csillogó homokként a semmibe veszni? Vajon milyen lehet öreg fának lenni, A fűrész foga után vágyódva epedni, Lelkeddel millió apró szút etetni, Életed ágait viharral temetni? Vajon milyen lehet büszke hegynek lenni, Felhők kalapjával fejedet elfedni, Vihartól, esőtől örökké szenvedni, Lágy dombbá simulni, alföldként elveszni. Vajon milyen lehet bősz felhőnek lenni, A tengerek fölött új erőre lelni, Ordítva, tombolva földeket etetni, Csepegve könnyezve csendben kiszenvedni? Vajon milyen lehet óceánnak lenni, Felhőkből lehullva sós ízzel születni, Hidegben megfagyni, napon melegedni, Lassan kiszáradva temetővé lenni? Vajon milyen lehet bolygónak lenni, Évek milliárdján egy csillagot követni, Körbekeringeni, fény-életét enni, S a csillag elmúltakor némán vele veszni? Vajon milyen lehet a Világnak lenni, Értelem nélkül, robbanva születni, Örökké tágulni, darabokra esni, Magányosan halni, a Semmivé lenni? Vajon milyen lehet nem csak úgy létezni, Üres életünknek értelmet szerezni, A Világ lényegét végre felfedezni, Nem csak lenni, hanem örökké szeretni? Vajon milyen lehet végre SZERETNI, A bánat magányát örökre feledni, Egy másik szívvel sírva-nevetve remegni, Lelke puha bársony ködében elveszni

norbonc 2010.08.23. 20:14:53

Nagyon szép.
süti beállítások módosítása