Álom

2010.08.11. 04:32

Srila Prabhupada„Álmunkban létrehozzuk a barátság és szeretet társadalmát, s amikor felébredünk, látjuk, hogy nem létezik. Éppen így a durva, valós világbeli társadalom, család és szerelem is álom csupán, amelynek azonnal vége szakad, amint meghalunk.

Akár a finom, akár a durva szinten álmodunk, ezek az álmok mind illuzórikusak és ideiglenesek. Valódi feladatunk az, hogy megértsük: lelkek vagyunk (aham brahmásmi), s ezért másképpen kell cselekednünk. Ha valaki így tesz, boldog lehet.”

Srimad Bhagavatam 7. ének 14. fejezet 3-4. vers magyarázata

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr15142322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zolee · http://www.nilakantha.hu 2010.08.11. 14:31:50

Igen. lelkek vagyunk, ezt kéne értenünk, de vajon csak az egó érzi azt, hogy szeretetre van szüksége? :-) Ez egy jó fórumtéma. Hari

Gábor a Nilakanthából · http://www.nilakantha.hu 2010.08.12. 00:44:22

Tapasztalatom szerint az egó elismerésre (hatalom) vágyik. Az nem tudja "érteni" a szeretetet, mert a szeretet egy fennköltebb Valami nála, így csak elfogadni, vagy elutasítani tudja. A valódi Szeretet (az elvárások nélküli) a szívben élő Fény, ami megvilágosítja a lényt, amikor az alázatossá válik. És olyan érdekes, hogy amikor ez a Fény az egóra vetül, akkor derül ki, hogy az egó egy nemlétező. Ő a tudat azon része, amelyik azt hiszi magáról, hogy létezik.
süti beállítások módosítása