Test

2010.07.08. 05:14

Korábban márt írtam a rasszizmus kényes témájáról, ami burkolt, vagy nyílt formában sok helyen jelen van.

Most csak Srila Rupa Goswami megközelítését ajánlanám mindenki figyelmébe:

„Eredeti Krisna-tudatos helyzetében egy tiszta bhakta nem azonos a testtel. Egy ilyen bhaktát nem szabad anyagi szemszögbõl nézni. Nem szabad tekintetbe vennünk, ha a bhakta alacsony rendű családban született, kedvezőtlen bőrszínű, torz, beteg vagy gyenge testű.

Közönséges látásmóddal szemlélve ezek a tökéletlenségek feltűnőek lehetnek, de egy tiszta bhakta teste még az ilyen látszólagos fogyatékosságok ellenére sem szennyeződhet be. Éppen olyan ez, mint a Gangesz vize, amely néha az esős évszak idején buborékkal, habbal és iszappal van teli. A Gangesz vize nem szennyeződik be. Azok, akik fejlett lelki megértéssel rendelkeznek, megfürdenek a Gangeszban, anélkül hogy tekintetbe vennék a víz állapotát.”

Upadesamrita (Tanítások nektárja) 6. vers

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr145142292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása