Megoldás 3. rész

2010.06.30. 04:32

Itt az ajtómra kirakott idézetek 3. része. Tanulságos ez is.

Az elsőt itt, a másodikat pedig itt olvashatjátok.

Ha tetszik, ti is kirakhatjátok a falatokra, ajtótokra, ha töltitek innen pdf-ben.

     „Az érzékszervek valamennyi tevékenységének az elme a központja, így amikor az érzéktárgyakról hallunk, az elmében tengernyi érzékkielégítésre irányuló gondolat gyűlik össze, s ennek eredményeképpen a kéj az elmében és az érzékekben üt tanyát.”

Bg.3.40. magyarázatvivaha-yajna

„A viváha-yajna, a házassági szertartás az elme szabályozását szolgálja, hogy az megnyugodjon, és képes legyen a lelki fejlődésre. Ezért még a lemondott életrend tagjainak is a legtöbb embert bátorítaniuk kell a viváha-yajnára.”

Bg.18.5. magyarázat

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr535142284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napraforgó 2010.06.30. 12:06:41

A házassági szertartás alatt még talán az is marad, na de utána? :))

Napraforgó 2010.06.30. 12:07:29

Jó, jó, savanyú a szőlő:)

Zolee · http://www.nilakantha.hu 2010.07.01. 01:10:54

Én mindíg csodállom és felnézek azokra a Krisna tudatú szerzetesekre akik valóban azt élik amit ez az út jelent. Azért írom ezt így, mert tudom milyen "bonyolult" soxor az elme számára az élet, pedig ha tudná, milyen egyszerű lehetne... ha akarná... és ha merné... Hari

Napraforgó 2010.07.01. 09:00:48

Kedves Zolee, az elme nem akarja, nem meri... pont az a feladata, hogy "megkeserítse" az életet, akkor tobzódik, ha minden bonyolult, kacifántos, és egy pillanat nyugtod sincs, hacsak nem elégíted ki maximálisan mindenkori vágyait, de akkor meg kitalál újat és újat, szóval se eleje, se vége...ez a dóga:) De azért néha muszáj csepegtetni az elme számára is valamit, ha nem akar az ember fia, lánya bekattanni. Azok a szerzetesek pedig, akik ténylegesen a Krisna-tudatot élik, irányítani tudják az elméjüket, már nincs hatalma az elmének felettük. Úgyhogy tényleg minden tisztelet. De azoknak is, akik még csak próbálkoznak:) Pláne, ha ezt tudják:) Gouranga
süti beállítások módosítása