Vita

2010.04.27. 06:09

Találtam ismét egy érdekes írást. Ha jól veszem ki, főleg férfi-női vitáról szól és felállít 9 szabályt.
Nem biztos, hogy csak ez a 9 van, de ezek elég jók, megszívlelendőek.

Olvasd el, és ha neked is van, küldd el.

„1. Az első számú szabály az övön aluli ütések tilalma. Nyilván van, akivel szemben ezt is megengedjük magunkat, de ha az ember otthon, a szerelmével kap össze valamin, ajánlott az ilyesmit kerülni. Néha nehéz megállni, hogy ne pont azokat a dolgokat kritizáljuk, amikre a másik különösen érzékeny (pl. testsúly), de ha valóban szeretjük a másikat, érdemes hanyagolni az ilyesmit. Később valószínűleg megbánnánk.vita

2. És második helyen szerepel a „soha” és a „mindig” tilalma. „Elegem van, hogy mindig nekem kell anyáddal harcolni és te soha nem állsz ki mellettem!” – az ilyen általánosítások után elvileg az szokott következni, hogy a vita oda fajul, hogy az egyik fél ellenpéldák százát villantja fel, a másik meg kétségbeesetten próbálja magyarázni, hogy melyik miért nem „ér”. Ez a módszer sok mindenre vezethet, csak arra nem, hogy segítségével sikerül bármit is megoldani.

3. Nem ildomos továbbá egyszerre mindent a másik nyakába zúdítani. Ha vitába keveredtünk, ne rángassuk elő Ádámtól-Évától kezdve valamennyi korábbi sérelmünket, próbáljunk csak arra az egy dologra koncentrálni, ami miatt ez a vita kialakult.

4. Duzzogni is tilos. Vagy legalábbis nem szép. Ha megbántottak, de a másik szeretne bocsánatot kérni, ne zárkózzunk el a kommunikáció elől csak azért, hogy a másik még jobban, még tovább érezze, milyen gonoszságot művelt. Hallgatással is lehet fölöslegesen mérgezni a hangulatot.
5. De persze ordítással is. Talán az egyik legkézenfekvőbb szabály, de néha érdemes figyelmeztetni magunkat: soha ne kiabáljunk azzal, akit szeretünk. Ha nem emeljük fel a hangunkat, ez segít higgadtan elintézni a dolgokat. Ha szerintünk a másik fejét izomból le szabad üvölteni, akkor mi a következő fokozat, egy pofon?

6. Ne a legrosszabból induljunk ki. Szavazzunk bizalmat a másiknak, és ne vegyük biztosra, hogy ha tett valamit, amivel mi nem értünk egyet, akkor azt következésképpen bizonyosan azért tette, hogy a mi orrunk alá borsot törjön. Persze nem egyszerű jóindulatúnak lenni azzal szemben, akire éppen mérgesek vagyunk, de hátha tényleg valami egészen ártatlan dolog van a háttérben.

7. A „soha” és a „mindig” mellett a „mindenki” szóval is tanácsos csínján bánni. Ne legyen az érv, hogy ezt vagy azt „mindenki” úgy csinálja, ahogy mi szeretnénk. Egy kapcsolat kétszemélyes, ezért a többiek véleménye nem szabad, hogy számítson. Ha egyikünk így tenne, a másik viszont úgy, akkor meg kell beszélni egymás között dolgot. Ne az döntsön, hogy egy vadidegen mit csinálna.

8. Ne próbáljuk magunkat felsőbbrendűnek beállítani. Lehet, hogy én az adott helyzetben bölcsebben cselekedtem volna. Sőt, lehet, hogy már voltam is hasonló helyzetben és jobban is jöttem ki belőle. Ha tudjuk a megoldást egy problémára, segítsünk, ahelyett, hogy önnön nagyszerűségünket dörgöljük a másik orra alá.

9. És végül: vegyük észre, ha egy vitának vége van. Sokan esnek abba a hibába, hogy azután is nyomják még a pedált, hogy a másik beismerte, hogy tévedett. Ilyenkor nem kell további érveket felhozni a másik ellen, hogy még rosszabbul érezze magát, inkább lépjünk tovább valami vitamentes területre.”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr995142218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ranga 2010.04.27. 19:26:07

Kedves Prabhu! Neked, és mindazoknak, akiket érint az emberi kapcsolatok problematikája, - és kit ne érintene – ajánlom Dr Thomas Gordon Emberi kapcsolatok – Hogyan építhetjük, hogyan rontjuk el című könyvét, és Gordon egyéb munkáit is. Ő a problémát a gyökerénél ragadja meg, mégpedig ott, hogy a legtöbb vitával az a baj, hogy el sem jut az üzenet az egyik féltől a másikhoz, a rossz kommunikáció miatt. Megtanítja, miként kommunikálhatunk hatékonyan, és mégis szelíden a környezetünkben élőkkel. Abból indul ki, hogy a konfliktusok természetesek, de nem győztes-vesztes játszmaként kell felfognunk őket, hanem problémaként, amelynek megoldására léteznek kreatív módszerek, s így mindenki nyertesként kerülhet ki a szituációból. Ha a módszerét úgy oktatnák az iskolákban, mint a matematikát, s már gyerekként alapkészséggé válhatna, akkor a világ sokkal jobb hely lehetne, mert a kapcsolatok többnyire nem a jószándék hiánya miatt romlanak el, hanem azért, mert nem rendelkezünk a megfelelő készségekkel ennek kifejezésére. Azt hiszem, a Te blogodban olvastam egy idézetet Einsteintől, igen, megtaláltam: „Az életünkben előálló jelentős problémákat nem lehet a gondolkodásnak ugyanazon a szintjén megoldani, amelyen azok létrejöttek.” Ez a kapcsolatoknál is így van, hiszen az emberek 99%-a, - bár megfogadja, hogy mindent másként csinál, mint a szülei - a gyerekével konfliktusba kerülve, mégis szó szerint ugyanazt ismételi, amit a szülei mondtak neki, annak ellenére, hogy ez már az ő gyerekkorában sem működött. Egy nap rádöbben, hogy a gyereke pontosan olyan idegenként, ellenségesen tekint rá, ahogy hajdan ő érzett a szülei iránt, és nem érti, miként történhetett ez meg, hiszen más volt a szándéka. Így pörögnek a generációk az ördögi körben. Gordon módszere ebből kínál kiszállási lehetőséget. A módszert hosszú évek óta gyakorolom a családomban, és amikor megfelelően követem, mindig működik is. Igazolja ezt az, hogy a konfliktusokat sikerül jól kezelnünk, és bár számtalan problémánk van, mégis meg tudtuk őrizni a nyílt, szeretetteljes mély kapcsolatot a gyermekem kamaszkorán, és a párkapcsolatunk számtalan hepe-hupáján át. Ezért szeretettel ajánlom mindenkinek. Remélem, hasznosnak találjátok. Haribol!

Ismeretlen_148808 2010.04.29. 14:36:37

Az a baj, hogy az összes pont nagyon ismerős. :) Sajnos a mintát Anyáméktól sajátítottam el (én is) - mint a konfliktus "megoldás" hatékony eszközét - és egy érzelmileg túlfűtött helyzetben használom is. Miközben pontosan tudom, hogy ez nem jó. :( Na, de mit lehet ez ellen tenni mikor az ember érzelmi szinten van?
süti beállítások módosítása