Minden rendben van…

2009.05.10. 08:19

Az alábbi videót már egy ideje fel akartam rakni.

Legfontosabb nyilvánvalóan a témája, a globális felmelegedés. A másik, amit nagyon profin szemléltet ez a mini film, hogy hogyan nem érdekel minket a téma és mennyire meg tudjuk szokni a legrosszabbat is…

A hangot kapcsold be amikor nézed!

Egy tavalyi Mantra interjú

2009.05.09. 08:11

Itt van az új album, az Akarom látni. Milyen visszajelzéseket kaptatok?
Egyenlőre még csak 2 hete van kint, de aki hallotta az dicséri. Érdemes beleolvasni az oldalunk fórumába. Remélem mindenki őszintén gondolja és nem csak fél Jaya Haritól… :)

Milyen fogadtatásra vártok az új dalokkal kapcsolatban?
Természetesen azt, hogy mindenki szeresse. Szerintem komoly előre lépés ez a lemez, ami nagy dolog közel 10 év és 7 nagylemez után. Aki ismeri a zenekart az tudja, hogy sose ismételjük magunkat, de van egy sajátos Mantra stílus. Ezt sikerült megtartani, de ez egy igazi 2008-as lemez lett.

Bemutatnátok pár szóval milyen témát dolgoz fel a lemez?
Hú, nagyon nem szeretjük magyarázni a szövegeinket. Azt gondolom, hogy az a legjobb, ha mindenki megtalálja a saját értelmezését. Nincs egy bizonyos koncepció, hanem az aktuálisan (és állandóan) minket foglalkoztató témák bukkannak fel.

Ki mindenki játszik szerepet ezen az albumon?
A zenekar állandó tagjain kívül BZ, a Wendigóból vokálozik, és Horváth Richárd a Morpheusból billentyűzik néha.

Van valami különleges apropója ennek a lemeznek?
Már nagyon ideje volt… Viccet félretéve, meglepően sok idő telt el a korábbi stúdió lemezünk a „Minden a Tiéd” óta. Kiszállt Kowa, volt egy dobos cserénk, kiadtunk egy koncert lemezt „Minden a Tiétek” címmel (ami ingyen letölthető az oldalunkról), de mégis mindenki az új számokat várta, beleértve minket is. Hát ez volt az apropó

Honnan veszitek az ihletet a számaitokhoz?
Gondolom a szövegekre gondolsz. Most Jaya Hari volt az összes szöveg elkövetője. Az élet, a velünk történő dolgok, sikerek, kudarcok, barátok elvesztése, célok, vágyak és még millió dolog.

Mi volt a legnagyobb változás eddig, ami bekövetkezett a zenekarban?
Nyilvánvalóan az, amikor 2004-ben bő egy évre Jaya Hari helyett Kowalsky lett a frontember. Aztán lassan visszaállt az élet rendje. Ide sorolnám a mostani felállás kialakulását is Rajahamsa beszállásával. Aki meghallgatja az új lemezt érti, hogy miről beszélek.

Példaképeitek?Milyen zenekarral/zenekarokkal koncerteznétek eggyütt
a legszivesebben?
Sokfélét hallgatunk, de a Life of Agony például egy közös kedvenc. Most a nyáron össze is jött, hogy együtt játszottunk. Csak sajnos ők Bp-en, mi meg a Hegyalján :)

Mik a terveitek a jövőre nézve?
Szeretnénk legalább két klipet csinálni. Aztán koncertezni, amennyit lehet.

Hogyan telnek hétköznapjaitok?
Jaya Hari a saját stúdiójában, az Audioplanetben dolgozik, Rajahamsa meg én a Budapesti Hare Krisna Templomban nyomjuk az ipart.

Mit gondoltok a magyar rock életről? Halottról vagy jót, vagy semmit. Maradunk a semminél. Szerintem, mindenki nyomja, ahogy tudja és akkor lesz valami. Ennyi.

Lecke a lélekről

2009.05.08. 11:33

Mivel többen jeleztétek, hogy tetszett nektek az ötlet, hogy az általam tartott leckék is legyenek itt, ezért most itt a keddi a Srimad Bhagavatamból:


Sanat-kumára így szólt a királyhoz: Ezért, kedves Prithu királyom, próbáld megérteni az Istenség Legfelsőbb Személyiségét, aki az egyéni lélekkel együtt mindenki szívében, minden egyes testben, a mozgóban és a mozdulatlanban egyaránt ott lakozik! Az egyéni lelket teljesen befedi a durva anyagi test, valamint a finom test, amely az életlevegőből és az intelligenciából áll.

Srimad Bhagavatam 4. ének 22. fejezet 37. vers

 

Szinte ismeretlen Mantra-dal

2009.05.07. 08:17

Igazi kuriózumot rakok ma fel. Az érdekessége, hogy a Mantra-rajongóknak és a Krisnásoknak (és a Mantra-rajongó-Krisnásoknak) is  bejöhet.

2001 őszén egy hirtelen ötlettől vezérelve egy (talán 2?) nap alatt lett megírva és felvéve a dal, amely végül csak kazettán lett kiadva az utcán könyvet osztó bhaktáknak. Ha jól tudom sokan a mai napig is minden nap hallgatják.

Most itt a lehetőség, hogy mindenki megkapja:



u.i.: A kép akkortájt készült, és az énekes Kowalsky bennlakó szerzetestanuló volt… :)

 

Egy kedves ismerősöm felvetette, hogy miért nincs a blogom angolul is. Mondtam neki, hogy elég nekem az a 15 millió Magyar. Erre ő: miért fosztom meg a lehetőségtől a többi 7-8 milliárdot...

Erre nem tudtam mit mondani.

Na, akkor idefigyelj 7-8 milliárd pipól! Itt egy idézet Srila Prabhupadatól angolul egy népszerű témáról, a politikáról és a választásokról:

Room Conversation, Bombay, 9 April, 1977.

Prabhupada: …So you come here. What is the news? What the, all these rascals saying? Newspaper means all the statement of rascals.
Bhakti-caru: "Earnest Plea to Nine Congress Chief Ministers."
Prabhupada: Eh?
Bhakti-caru: "Earnest Plea to Nine Congress Chief Ministers. Charan calls for all the assembly elections. New Delhi, April 18th. The Union Home Minister, Mr. Charan Singh..."
Prabhupada: Again election, as if election will change their quality. They remain... Let them remain as rascal, and simply by election, in place of one rascal, another rascal will improve it. This is the... Let them remain rascal, but get vote. So that is... That is described in Bhagavatam, sva-vid-varahostra-kharaih samstutah purusah pasuh [SB 2.3.19]. The population is sva-vid-varahostra, and they are giving vote—another big pasu. That's all. This is going on. This is democracy. The voters are paçu, and he is selecting another big pasu. This is going on. The rascals, they do not know, "If instead of a tiger, we select one lion, then what is the difference? Simply name. The tiger was president. Now the lion is the president." And both of them—animals. Where is the man, human being? This is going on. And because they are pasu, sva-vid-varaha, they are happy: "Now there is lion. Now the tiger is driven away. Now there is lion." This is going on. Hm? Am I right?

Avatás

2009.05.05. 07:29

Szombaton Krisna-völgyben lelki avatás is volt.

Mindenképpen akartam róla írni. Ezer dolog megfordult a fejembe (talán majd azt is leírom egyszer), de végül találtam egy gyönyörű idézetet ami nagyrészt kifejezi, hogy én mit gondolok:

„Ha úgy bánsz egy emberrel, amilyen, akkor nem is fog megváltozni. Ha olyan emberként bánsz vele, akivé lenni tud és akar, akkor olyan lesz, amilyennek lennie kell.” Goethe

Csöppségek összedolgoznak

2009.05.04. 08:45

Az alábbi videó pár napja készült amikor én vigyáztam egy órát Szubálra és Vénugopálra, Prithvi-pati prabhu és Gandharvika-prema mataji fiára.

Egy év különbséggel, néhány órán múlt, hogy egy napon születtek. Sokat vannak együtt és jól kijönnek egymással ahogy látható.

süti beállítások módosítása