Iskolai erőszak

2009.12.06. 06:39

A múlt héten nagy vihart kavart a pécsi egyetemen történt lövöldözés. Ilyen eddig csak Amerikában, vagy másol volt.

Hogy ez nem lesz jobb a jövőben azt a következő kutatás is sejteti:

"Nemcsak Magyarországon probléma az iskolai erőszak. Egy brit felmérés szerint az általános iskolai tanárok több mint negyede szenved valamilyen mentális problémával, amiért a diákok nem megfelelő viselkedését okolják - derül ki egy, a szigetországban készült hivatalos felmérésből.
 iskolai erőszak
Minden hatodik tanár a pályafutása során legalább egyszer elszenvedett valamilyen fizikai sérülést egy diákkal folytatott küzdelem során - derült ki egy nemrég napvilágra került brit felmérésből, amelyből az is kiolvasható, hogy egyre több tanárt érintenek a mentális problémák a munkájuk miatt.

A pedagógusok háromnegyede ráadásul úgy véli, hogy az iskolai agresszió problémája folyamatosan nő, és a nem megfelelő viselkedés egyre fiatalabb korban kezdődik a gyermekeknél.

Néhány nappal ezelőtt a nagy-britanniai Prestonban egy négyéves gyermeket csaptak ki az egyik iskolából - a szigetországban ilyen fiatalon kezdik el az iskolát a gyermekek - a nem megfelelő magatartása miatt."

A tanárok szervezetei sokkal több jogot szeretnének adni az iskolaigazgatóknak a gyermekek fegyelmezésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr525142072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erzsebet 2009.12.08. 22:40:50

Az iskola a társadalom tükörképe / kicsinyített mása... A fene nagy gyerekközpontúság eredménye pedig az, amiről ez a cikk (is) szól. Ezt személyesen is tapasztalom az iskolában.
süti beállítások módosítása