Íme itt a 10 éves Mantráról írt cikkem a „Vissza az Istenhez” magazin a napokban megjelent számából:

Idén 10 éves a Mantra. Ennek komoly súlya van. És nem csak az azóta felszedett kilókra gondolok, hanem azokra a dolgokra, amiken átmentünk. Ez nem csak közönséges együttes: kihívtuk az anyagi energiát egy párviadalra. Néha úgy tűnt, hogy Ő áll nyerésre, de a kitartásnak meg lett az eredménye.

Persze nem úgy, ahogy talán elképzeltük. Nincsenek hatalmas teltházas koncertek, óriási lemezeladási eredmények, állandó TV szereplések. Persze most Magyarországon más zenekaroknak sem megy, de ez nem számít. Nem is ezért kezdtük el. 

Nemrég a tavaly megjelent legutóbbi albumunk, az „Akarom látni” egyik számához forgattunk videóklipet. Persze itt se valami óriás stábot kell elképzelni, csak néhány segítőkész barátot. A felvételek egy elhagyott harckocsi-laktanya szerelőcsarnokában készültek, ami egyfelől védett a tűző naptól és kellő hangulatot adott a számhoz, melynek a „betonon hagyom” a címe. Persze mi is majdnem a betonon hagytuk a testünket az egész napos forgatás és a dög meleg miatt. Mire olvasod a cikket, addigra már megnézheted a klipet is.

Ott ért az az élmény, ami a címet adta ennek az írásnak. Ugyanis kiderült, hogy segítőinknek mind van Mantrához kapcsolódó tetoválása. Ketten egy szövegrészletet („nincs szívem, miért fájna”), míg harmadikuk egy „Mantra” feliratot véset örökre a testére. Ez kemény.

A Mantra (első) 10 évében bőven voltak nehéz pillanatok a fentebb említett kihívás miatt és voltak olyan időszakok, amikor elgondolkodtam rajta, hogy érdemes e folytatni. A részletekkel nem untatnék senkit se, de komoly szappanoperát lehetne rendezni belőlünk. Sokszor felmerült, hagyjuk a fenébe az egészet. A Krisna hívőknek mindig furcsák voltunk, az átlag rockereknek meg túl Krisnás, szóval minek erőlködünk az egésszel.

Aznap kaptam meg a választ: ha valakiknek ilyen sokat jelentünk, akkor mindig érdemes, sőt muszáj folytatni.

Akkor nézzük a következő 10 évet…

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr165142055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbonc 2009.11.22. 09:44:01

Sokat jelentetek,muszáj folytatnotok:)

Brahman 2009.11.23. 14:53:44

Gratulálok ehhez a 10 évhez, remélem még sokszor ennyi ideig zenélni fogtok.

f.gabi 2009.11.23. 19:51:47

ezt a cikket rengetegszer végigolvastam....nekem nagyon sokat jelent a mantra ezt tudjátok ti is:)sok mindenem vitt keresztül... még a (tanácsházára) is veletek mentem:D és ha rajtam múlik még 10 évig simán pakolok nektek:) úgyhogy hajrá lássuk azt a következő tizet:) ui: ebből az újságból kaphatnék 1 példányt valahogy?

Ismeretlen_107748 2009.11.23. 22:14:07

éljenek a Mantra tetoválások! :)

Sahadeva 2009.11.23. 23:33:49

Mindenképpen folytassátok!:) Sok sikert a következő 10 évhez!
süti beállítások módosítása