Ez megint egy cikk amit a napokban olvastam. A számok nagyon megdöbbentőek.

A cím és a cikk az amerikai gyerekekről szól, de nincs kétségem, hogy a magyar gyerekek is hasonló eredményeket produkálnak.

Az, hogy ennek mi lesz ennek a hosszútávú eredménye, az komoly téma, amiről még fogok írni.

„Nem nagy meglepetés persze a címbeli kijelentés, de az, hogy heti összesítést nézve több, mint egy álló napot azzal töltenek az amerikai lurkók, hogy a képernyőt bámulják, ahelyett, hogy mondjuk a szomszéd macskáját abajgatnák a hátsó kertben, az mellbevágó. A Nielsen felméréséből kiderül, hogy a 2 és 5 év közötti korosztály átlagosan 32 órán át tévézik hetente, a 6-11 évesek pedig 28 órát, ami elég soknak tűnik első látásra.

A felmérést 2008 negyedik negyedévében végezték el, és nemcsak a tévéműsort, hanem a DVR-használatot (rögzített műsorok DVD-ről vagy TiVo-ról) és a vedeójáték-konzolokkal eltöltött időt is tartalmazza. A tévék egyre több gyerekműsort sugároznak, így valahol nem lehet csodálkozni azon, hogy a kis Peter nem odakint akar szupermeneset játszani, hanem megnézi a rajzfilmverziót. Egyes felmérések szerint azonban a tévé többet árt a gyermekeknek, mint használna: a tévéfüggő kölykök szellemi fejlődése lelassul, ráadásul már fiatalkorban nagyon sokan kóros elhízásnak indulnak.”

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr635142035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbonc 2009.11.01. 11:10:17

Fontos,hogy a gyerekeket már jó korán a tévé elé csalogassák,hiszen ők a jövő generációja.Váljanak csak függővé,hogy őket is lehessen manipulálni a reklámokkal,a sok felületes szeméttel,hazugsággal,hogy tisztességes,agymosott droidokká válhassanak. Kedves gyermekek! Ez itt a KALI YUGA!

brahman 2009.11.05. 17:31:39

Pont ahogy mondod.
süti beállítások módosítása