A Vezetőkről 2. rész

2009.10.30. 06:51

Itt egy friss hír a korábbi igen népszerű témáról.
Érdekes, hogy a hírportál mit emelt ki belőle (az elején vastag betűvel), mert szerintem az igazi csattanó a végén van (nagyobb betűvel).

Nem bíznak munkahelyi vezetőikben az amerikai dolgozók - derült ki egy nemrég közzétett amerikai kutatásból. Sokan úgy vélik, hogy a főnökük nem őszinte, nem kifejezetten korrekt és nem is túl lojális, jelentős részük pedig azonnal kirúgná feljebbvalóját, ha megtehetné.
 
Az Adecco Group North America megbízásából készült felmérés eredményei szerint az amerikai dolgozók jelentős része nem tartja túl megbízható embernek a főnökét - legalábbis, ami a munkahelyi viszonyokat illeti -, és rövid úton megszabadulna tőle, ha lenne rá lehetősége.

A kutatás során megkérdezett munkavállalók 53 százaléka úgy vélte, hogy főnöke nem őszinte. További több mint 50 százalék szerint feljebbvalója nem kifejezetten fair, illetve türelmes a beosztottakkal, kétharmaduk pedig vezetője lojalitását is kétségbe vonta. Összességében, a kutatás adatai szerint a megkérdezettek 28 százaléka bocsátaná el a főnökét, ha megtehetné - számol be az ELTE TTK hírlevele.

Az erős kritika ellenére a válaszadók kétharmada nem kíván változtatni főnökével kialakult kapcsolatán, és csak mintegy tízből négy munkavállaló vállalná el a főnöke által betöltött pozíciót, ha azt fölkínálnák neki.”

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr125142031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása