Szubál Szvámi

2009.05.11. 08:52

Múlt hétvégén, amikor lent voltunk a Farmon volt egy nagyon aranyos találkozás Srila Indradyumna Maharaja és Szubál között.

Az esett teljesen spontán volt, félúton a Templom és Gurudeva háza között, amikor szokás szerint gyerekek gyűrűjébe keveredett a híres utazó prédikátor. Mi pont arra jártunk.

Indradyumna Maharaja váratlanul Szubál felé nyújtotta a dandáját, aki nagy mosollyal az arcán nyúlt érte. Aztán el se engedte. Végül úgy kellett Gurudevanak visszakérnie: „Bocsánat, kedves Maharaja, most már mennem kell…”, mondta Ő Szubinak.

Így lett pár percre Szubál Szvámi.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr295141850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbonc 2009.05.11. 22:51:56

Erre már régóta kíváncsi vagyok:mi célt szolgál a danda? Annyit tudok (jól tudom?),hogy a guruknak van.

Ismeretlen_117989 2009.05.13. 05:10:07

Kedves Norbonc! Két részre bontanám a válaszomat: 1. A danda szanszkritul botot jelent és arra való, amire minden más bot: segít a vándorlásban, lehet rá támaszkodni és fejbe vágni akit kell… Tradicionálisan a sannyasik, az lemondott rendjébe lépettek használják évmilliók óta. 2. A fentiek élethelyzetük miatt automatikusan is gurui, lelki tanítómesterei másoknak, de nem csak ők. Mindenki, aki lelki útmutatást ad az guru. Különbséget az elkötelezettség alapján tehetünk, így kiemelkedik közülük a diksa-guru, az avató lelkitanítómester, de ő is het bármelyik más életrendben. Persze ez egy nagyon komoly és hosszú téma, de ha akarod személyesen is megvitathatjuk valamikor :-)

norbonc 2009.05.13. 09:23:13

Kedves Vijaya Köszönöm a válaszodat. Igen-igen....siksa-guru,diksa-guru....erről már beszélt nekem egyszer régen Nitai prabhu. Néha,amikor Csillaghegyen járok,vágyam támad rá,hogy bemenjek Hozzátok és megkérjelek Benneteket,hogy hadd nézzem meg a murtikat...meg egyáltalán pár szót váltani. De mindig elmegy a "bátorságom"...azt gondolom,talán rosszkor mennék,zavarnék....pedig belül tudom,hogy ez nem így van. Nem elég nagy a vágyam...túlzottan elesett vagyok. Eddig egyszer láttam murtikat,Sri Sri Rádhá-Syámasundara-t még tavaly nyáron. Páratlan érzés volt....páratlan.

Ismeretlen_117989 2009.05.13. 13:41:38

Kedves Norbonc, Szerintem csak sétálj be az ajtón, mint bárki és egy vegburger mellett megbeszéljük az élet nagy igazságait...
süti beállítások módosítása