Örömszerzés

2015.12.12. 17:31

orom.jpgTudom, hogy ezt a szót mire használják leggyakrabban, de most nem pont erről lesz szó, vagy csak egy kicsit.

Azzal, hogy azt mondom, hogy mindenki boldog akar lenni nem mondok nagy újdonságot. Ez a lélek természete és egyben szükséglete. Ebben nincs is vita, de az ehhez vezető út már sokkal kérdésesebb.

A legtöbb befolyás a külső világból a reklámokon keresztül arra tol, hogy szerezd meg amire vágysz és akkor boldog leszel. Ebben az a legnagyobb csapda, hogy egy picit igaz is. Tényleg vannak szükségleteink amiket ha megkapunk, elérünk akkor kellemes érzés tölt el. De ez nagyon átmeneti.

Egy ruha, kütyü, stb. birtoklása, esztelen pletyizés, chatelés, fb bámulásával rengeteg időt, pénzt, energiát tudunk elcseszni. Relatív könnyű út, de elég múlandó és hosszabb távon semmi előrelépés.

Sok szájtépés helyett itt a javaslat: mozogj, olvass, tanulj, meditálj, de leginkább próbálj az általad szeretett embereknek örömet szerezni.

Ők boldogok lesznek, és látni ezt a legjobb dolog. Ki tudja meddig lesz rá lehetőségünk, hiszen az élet véges, vagy csak egyszerűen megunják az önző fejünket, vagy felbukkanhat a konkurencia, aki értékeli amit mi nem.

Szóval ne legyél lusta, hidd el, hogy megéri az erőfeszítést, hisz az eredmény egy magasabb szintű boldogság.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr68167840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása