Meditációs zene tőlünk

2015.02.28. 17:29


Talán még nem írtam róla, de az első zenei lépésünk (többes számot értsd: kb. Mantra-tagok) egy meditációs cd volt.

Amikor 1997-ben programokat tartottam a XVIII. kerületben volt olyan rész az estben, amikor közösen japáztunk. Hogy még nagyobb legyen a hatás, volt füstölő, hangulat fény (lámpa leolt) és meditációs zene is.
Kicsit ezoterikus behatású volt így a cucc, de kétségtelenül működött, sokan kezdtek így el mantrázni.

Mivel nem találtunk bhakta verziót a zenéből így kénytelenek voltunk mindenhonnan nyúlni.

Szerencsére ott volt bh. Ákos (később Acyuta das), Horváth Charlie fia, akinek nem csak szintije és mini-stúdiója volt, hanem tehetsége is az elkészítéshez. Több szám is készült, amiből ’99-ben Jaya Harival hármasban gyúrtunk össze egy komplett anyagot, amit sokszorosítottunk is.

Mivel már nem lehet kapni, feltöltötem a youtube-ra.

Jó lazulást, meditálást kívánok hozzá.

 

 

Az élet értéke

2015.02.25. 21:03

Leonardo-Da-Vinci.jpg„Aki nem értékeli az életet, az nem érdemli meg azt. Ezen állatok ivadékait elválasztják a szüleiktől, feldarabolják, barbár módon lemészárolják őket. Bár az ember az állatok királya, mégis borzalmas dolgokat művel. Mások élete árán élünk. Temetőhelyek vagyunk. Gyerekkoromtól visszautasítottam a húsevést.”

 

Leonardo da Vinci

Mit is csinálsz?

2015.02.24. 15:55

 

Érdekes, hogy annyi mindenről írok itt nektek, de konkrét arról, hogy mit „dolgozok”, arról szinte semmit. Ennek több oka van. Legtöbben tudjátok, hogy hosszú ideig elég állandó volt a feladatom, de aztán mint egy örvény sodort volna olyan gyakran változtak a dolgok.

Ezt egy kicsit szégyeltem is, mert alapvetően egy makacsan kitartó ember vagyok és nagy lelkesedéssel fogtam bele mindenbe, így az új feladatokba is, de aztán hihetetlenül gyorsan vége lett. Szerencsére mindig jött egy mentőszál.

De ennyi bevezető után nézzük, hogy mi most a helyzet!

 

Ovi

Kb. 6 éve folyamatosan, de változó körülmények között dolgozok azon, hogy legyen egy hivatalosan és magas színvonalon működő intézmény a vainava gyerkőcöknek, ahol ugyanazon értékrendszerek között lehetnek napközben, mint otthon és e mellett sok gyerekkel együtt fejlődhetnek.

Az első generáció már az iskolában folytatja, ugyanolyan sikeresen.

Ez a „munka” nagyon közel áll a szívemhez, hisz övék a jövő. Itt egy nem túl friss videó, de a lényeg azóta se változott.

 

Prevenció

Kamsari prabhuval valami érdekes karmánk van, mindig összefutunk valahogy és együtt nyomjuk J

Ezt a céget ő kezdte el, én csak besegítettem neki, aztán egyre többet… Mivel mini vállalkozásról van szó ezért a feladatok gyakran változnak, de ezt mindig jól megoldjuk egymás között.

Itt tudhatsz meg többet rólunk.

 

Jóga

vgdjóga3.jpgÍrtam róla korábban, hogy elkezdtem jógázni, majd elvégeztem egy oktatói tanfolyamot. Rögtön utána elkezdtem órákat tartani a Sudeviben és egy-két helyen kisegítettem.

Most csak a Templomban tartok jógát hétfőnként a fiúknak 16:30-tól. Ha van kedved  gyere nyugodtan, itt mindenki küzd (én isJ), és teljesen ingyenes.

 

Zene

Most nem zenélek sehol. A Mantra már pár éve megszűnt, a romjaira épült OM jól indult, de aztán beláttam, hogy azt az energiát és pénzt ami (talán) beindíthatta volna én nem tudom beleadni, így befagyasztottam. Néha szoktunk akusztikus mini koncerteket csinálni jógás bulikon.

 

Család

Bár ezt írom utoljára, ez a fő feladatom most úgy gondolom. Van egy csodálatos feleségem és két gyönyörű atommeghajtású fiam. Bár valahogy össze kell kaparnom a nem kevés fenntartási költségeket, de elhanyagolna semmiképp se szeretném őket.

selfi.jpg

süti beállítások módosítása