Minden újra

2015.07.19. 14:22

Itt egy vidám klip egy olyan számra, amiről mindenki azt gondolja, hogy vidám. Persze a dallama az tényleg az, slágeres, de egyszer próbáld ki, csak olvasd el a zenétől függetlenül a szöveget…

A klipet Dénes csinálta, akinek ez volt az élete első ilyen megmozdulása. Rengeteg energiát és időt adott bele, így ez egyáltalán nem látszik a végeredményen, sőt!

házasságA címben szereplő kérést próbálják megfejteni az alábbi cikkben.

Kivételesen (most) nem én okoskodnék a témában (először), hanem a ti véleményetekre vagyok kíváncsi.

„A Központi Statisztikai Hivatal felmérései szerint évente egyre kevesebben kötnek házasságot Magyarországon, ezzel egy időben nő az élettársi kapcsolatok száma. Az okokról az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt Bagdi Emőke klinikai szakpszichológus, tanszékvezető egyetemi tanár.
 
A felnőtté válás folyamata lelassult, a fiatalok később kezdenek családot alapítani - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bagdi Emőke arra a kérdésre, hogy mi az oka annak, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint évről évre drasztikusan csökken a házasságkötések száma Magyarországon, egyre többen választják az együttélést.

A klinikai szakpszichológus szerint ez része annak a folyamatnak, amelyben a gazdasági körülmények nem teszik lehetővé, hogy a fészekből kirepülő gyerekek önálló életet tudjanak kezdeni.

Az egyetemi tanár szerint a másik tényező az, hogy - mint fogalmazott - óriáscsecsemővé degradál minket a fogyasztási kultúra, és a "kapj meg mindent most azonnal" elve érvényesül. Ez az azonnali vágykielégítő mohóság a jellemző az emberek gondolkodására, és úgy vélik, hogy a gyerekvállaláshoz autó, lakás és jó körülmény kell, először ezeket meg kell megteremteni - tette hozzá.

Bagdi Emőke szerint ez a tárgyközpontú világ akadályozza pártkapcsolatok működését. Következmények nélküli társadalomban élünk, amelyben a fiatalok úgy gondolják, hogy nem kell elköteleződni - fogalmazott a szakértő.”

süti beállítások módosítása