Szabadság

2015.03.19. 16:17

"Nagyra értékelem a saját szabadságomat, tehát a tiedet is tiszteletben tartom."

 

Richard Bach

freedom.jpg

A "Covey-könyv" titka

2015.03.17. 08:17

Könyvajánló„Hiszem, hogy ezek az elvek az emberi természet részei, és hogy maga az Úr, mindnyájunk Teremtője és Atyja alkotta meg azokat, mint ahogy lelkiismeretünk forrását is. Hiszem, hogy az ember annyira képes betölteni a saját feladatát, amennyire engedelmeskedik ennek az isteni eredetű lelkiismeretnek; ugyanakkor minél inkább elfordul tőle, annál inkább visszasüllyed az állati lét szintjére.”

A fenti idézet nem valamelyik Szentírásból származik, hanem a képen látható könyvből. Ezek a szerző zárószavai és személyes nézetei. Mivel igen vallásos személy, ez nem meglepő.

Szóval ez nem egy szokásos manager-tréning könyv, ami a gyors siker titkát árulja el "csak nekünk". Ez saját jellemünk megismerését, javítását szolgálhatja nagy sikerrel.

Erre mindenkinek szüksége van. Hiába vagy (vagy gondolod magad) transzcendentalistának, ha nem tudod, vagy nem alkalmazod a KRESZ szabályokat, nagy bajba kerülsz. Az élet is ilyen.

Olyan sok mindent lehetne írni róla, de a legegyszerűbb, ha elolvasod. Vannak tanfolyamok és tréningek is, amit az ISKCON vezetők is elvégeztek, felismerve ennek a fontosságát. Amikor 5-6 éve felfedeztem én is, rákérdeztem Sivarama Maharajanál, hogy mi a véleménye, dicsérte és ajánlotta.

Most én is ezt teszem.

Hamarosan nagyon hasznos részeket fogok megosztani belőle, mert tudom, hogy a rohanó világban kevés az idő és hátha ezek kedvet csinálnak az elolvasáshoz, és ami a legfontosabb: az alkalmazáshoz.

süti beállítások módosítása