Reakció

2014.08.16. 05:33

net1.jpg

Ember

2014.08.14. 09:02

silhouette-single-man-sunset-watching-42476115.jpg„Csak nyugodt lelkű ember lehet boldog. Akinek a homlokán nincsenek soha fellegek. Akinek a lelkében nincs soha iszap, se ő nem sároz, se őt nem sározhatják be. Minden gondolata egyenes, becsületes.”

 

Gárdonyi Géza

Mit csinálnál sok pénzzel?

2014.08.13. 09:54

sok pénz.jpgEzt a kérdést tettem fel a facebook-on  és rengeteg szuper gondolat jött válaszul.

Persze először mindenki a legszükségesebb saját dolgait oldja meg, plusz a környezetét, de ha tényleg nagyban gondolkodunk, akkor egy érdekes dolog jön elő: mi a te értékrended, prioritási sorrended.

Ott megígértem, hogy az én tervemet is leírom. Ez persze nyilván függ a rendelkezésre álló pénz mennyiségétől, de az első párszár millióból egy iskola/kulturális komplexumot csinálnék. Építész már jelentkezett rá, már csak...

Milyen lenne?

A fő funkció az iskola lenne, de ovi, és egyéb közösségi terek is lennének benne és délutáni, hétvégi napokon is teljes kihasználással működne. Természetesen szakrális hely is lenne (értsd: Templom) mert Istent se szabad kihagyni a buliból, mert akkor semmi értelme.

Következő lépésekben az egészségmegőrzés (sport, jóga, harcművészetek, stb.) , egészségügy, orvosi ellátás, táplálkozás (étterem, bolt, stb.) és lehetőség szerint környezettudatos lakhatási lehetőség.

Persze ez már egy mini társadalom, de ha álmodsz, akkor álmodj nagyot és kereket! :)

Egy szép sulira van jó példa Angliában:

Nemrég feltettem több fura Mantra interjút a kétezres évek elejéből, de most itt egy jó is, felkészült riporterrel, egészséges kérdésekkel:

 

süti beállítások módosítása