Tanulás

2014.07.20. 00:55

hemmings_henryford.jpg“Akárki, aki megáll tanulni, öreg, legyen bár 20 vagy 80 éves. Akárki, aki folyamatosan tanul, fiatal marad.

Az élet legnagyobb dolga az, hogy az eszedet fiatalon tartsd.”

 

Henry Ford

Krisna-völgyi Búcsú

2014.07.18. 10:05

Minden részletet itt tudsz elolvasni: http://bucsu.krisnavolgy.hu/

Bucsu_krisnavolgy_2014.jpg

Ima mára

2014.07.17. 11:35

…És minden más napra is.

„Kedves Uram! Az emberek általában a felsőbb bolygókra akarnak eljutni, hogy gazdagságban és élvezetekben legyen részük, s hosszú életet élhessenek, én azonban már láttam mindezt apám tettein keresztül. Amikor dühében gúnyosan nevetett a félisteneken, azok már akkor nyomban megsemmisültek, amikor látták, hogy felhúzza szemöldökét. Te azonban annak ellenére, hogy ilyen hatalmas volt, egy pillanat alatt legyőzted.
      
      Kedves Uram! Tökéletes tapasztalatra tettem szert a világi gazdagságot, a misztikus erőt, a hosszú életet és a többi anyagi örömöt illetően, amelyeket az Úr Brahmától a hangyáig minden élőlény élvez. Hatalmas időként Te valamennyit elpusztítod, ezért tapasztalataimnak köszönhetően nem vágyom egyikre sem. Kedves Uram, arra kérlek, segíts, hogy társulhassak tiszta bhaktáddal, s engedd, hogy őszinte szolgaként szolgáljam őt!
     
      Ebben az anyagi világban minden élőlény valamiféle eljövendő boldogságra vágyik, amely éppen olyan, mint egy délibáb a sivatagban. Hol van víz a sivatagban? Hol van boldogság ebben az anyagi világban? Mit ér ez a test? Csupán számtalan betegség melegágya. A filozófusoknak, tudósoknak és politikusoknak nevezett emberek nagyon jól tudják ezt, mégis az ideiglenes boldogság után sóvárognak. A boldogságot nagyon nehéz elérni, mivel azonban képtelenek uralkodni az érzékeiken, az anyagi világ állítólagos boldogsága után futnak, és sohasem jutnak el a helyes végkövetkeztetésig.
     
      Óh, Uram, óh, Legfelsőbb! Olyan családban születtem, amelyet teljesen átitat a szenvedély és tudatlanság pokoli anyagi kötőereje. Milyen helyzetben vagyok hát? S mit mondhatnánk indokolatlan kegyedről, amelyet még az Úr Brahmá, az Úr Siva vagy a szerencse istennője, Laksmi sem nyert el soha? Lótuszkezed sohasem teszed az ő fejükre, az enyémre azonban rátetted.”

Srimad Bhgavatam 7. ének 9. fejezet 23-26. vers

Türelem

2014.07.15. 21:51

 

Türelem az, amikor megengedjük valakinek, hogy ne legyen tökéletes.
Gary Chapman

"Türelem az, amikor megengedjük valakinek, hogy ne legyen tökéletes."

Gary Chapman

süti beállítások módosítása