Magadra vess

2014.01.12. 00:49

Dante-alighieri.jpg"Magadra vess, ha homályban maradnál,
mert nem engedi látnod a hamis kép,
amit látnál, ha ahhoz nem tapadnál."

Dante Alighieri

Az Úr Ramacandra hídja

2014.01.11. 00:37

Talán nem új hír neked, de a sokak által csak mesének tartott Ramayanara komoly bizonyítékot talált a tudomány.

A műholdképeken létszik egy "híd" ami nincs ott.

AdamsBridge-620x350.jpg

Itt a teljes cikk angolul.

Mayapuri meditáció

2014.01.10. 00:47

Harcolni

2014.01.09. 00:35

mahanidhiswami.jpg

Forradalom másképp...

2014.01.08. 00:19

bhakti-jóga lógó.jpg2013 nagy lépése volt a "Bhakti-jóga - Szeretet forradalma" meghirdetése.

Első lépésként programokat kezdtünk el Kamsari prabhuval vállvetve először a Govindában, majd a Tempiben.

Sajnos úgy tűnik a kapcsolódás ezen formája nem annyira működik. Igazából ez nem meglepő, ez volt a tippem is előre, de van egy barátom aki csak a tapasztalatból tanul... :)

Sok okból nehezen mozdulnak az emberek (beleértve a bhakták is), bár továbbra is lájkolják a kezdeményezést, azt hiszem ezt a módszert kár erőltetni. Persze mondhatjátok, hogy hamar feladtuk, de egy kicsivel később, mint ti :)

A net-en jelen leszünk és igény szerint akár személyesen is.

Tessék szépen harcolni! :) 

Tankcsapda és Nitaibhavana

2014.01.07. 00:21

Már írtam róla, hogy a Replikáék (szerencsére) megint belendültek és lesz koncertjük.

Ennek igen jó reklámot csinált, hogy Nitai vendégeskedett a Tankcsapda Főnix-csarnokos koncertjén, ahol több mint 10 ezer ember előtt eljátszottak egy Replika és egy Tankcsapda számot.

Érdekes, hogy a "Feszíts meg"-et választották, amit annak idején a Mantra és a Visnu is sokat játszott nem véletlenül. Még lemezre is került itt:

Vigyázat, mielőtt baj lenne, kis betűvel írtam a „vezetés” szót! :)

Kezdem magammal a nagy őszinteségi rohamot.
Életutam során volt, hogy azt állították rólam, hogy zárkózott vagyok és konfliktuskerülő, és volt, hogy hatalommániásnak, vagy mindenáron vezetőnek tituláltak.

Mindkettőben van igazság, de egyik sem igaz. Alapvetően tök jól elvagyok magamban és nem hiányzik mások (legtöbbször maguknak csinált) problémája. Szívesen dolgozok egy profi csapatban, pláne, ha mindenki jobb nálam és tiszta a cél és a feladatom. Viszont ez nagyon ritka.

vezető.jpgAmikor ez nincs és megtorpannak, vagy kezdenek széthullani a dolgok, akkor ezt nehezen bírom nézni és próbálom kézbe venni a dolgokat, hogy ne legyen csőd az egész. És általában ez sikeres szokott lenni.

Amitől szenvedek gyerekkorom óta, hogy az emberek (nem akarom leírni, hogy magyar karma, de könnyen lehet, hogy így van) alapból utálják a vezetőket. Így ez több szempontból is hálátlan szerep. Sokkal nagyobb az elvárás, irigyek rád, és kapsz hideget-meleget alulról felülről. Ha jól mennek a dolgok az természetes, de ha történik valami akkor te vagy a hibás. De erről már írtam korábban és fogok is.

Visszatérve rám. Már ovis koromban is mindig előre keveredtem. Mindig pici voltam, de hangadó. A suliban próbáltam elkerülni a hivatalos címeket, (pl. őrsvezető), hogy ne kelljen hülyeségeket parancsba kiadni, de ha elkezdtünk focizni nagyon hamar összeszerveztem a csapatot, mert csak így volt esély nyerni. Már akkor se szerettem veszteni :)

Persze hamar rájöttem, hogy egyedül nem sokra megy az ember és vannak dolgok amiket már alapból is csak közösen lehet csinálni. Ez komoly összehangolást igényel és minden részről engedni kell valamit.

Egy story a középiskolás időkből. 87-88 környékén már nagyon halódott a KISZ és már minden csak úgy tessék-lássék módjára ment, amikor új alapszervezeti titkárt kellett választani. Ment a szenvedés, mert senki se akarta elvállalni. Először nem merültem fel, mert hosszú hajam volt(!), meg rocker, meg ilyesmi, de aztán egyszer csak valaki bedobta, hogy „legyen a Szandrik, ő úgyis mindig okoskodik!”. Na erre mindenki lecsapott, és kezdték rám tolni a dolgot. Úgy tűnt nincs menekvés, meg is szavazták.

Felálltam és megkérdeztem: „Mint titkár (vezető) jogom van feloszlatni az alapszervezetet?” A jelen lévő két tanár nagyon zavarba jött és az válaszolták, hogy igen.
„Akkor ezennel feloszlatom!” Hatalmas éljenzés lett belőle és persze botrány…

folyt.köv.

süti beállítások módosítása