Egy kicsit meglepett, hogy sokatoknak mennyire tetszett az első rész.

Valóban nagyon szerencsések vagyunk, hogy időben ilyen közel jelen volt ezen a bolygón egy ilyen hatalmas szent, mint Srila Prabhupada. Ha ezt felismertük (valamennyire) akkor mindenképp érdemes élni a lehetőséggel és hallani tőle, róla.

Ahogy ígértem itt a folytatás:

Védd magad!

2010.03.27. 06:26

Hogy miért fontos szerintem az önvédelem írtam korábban.
Most inkább két szuper lehetőségre szeretném felhívni a figyelmedet:

1. Áprilistól külön kezdő csoport indul a Bujinkan Bhima Doja-ban. Persze bármikor be lehetett (és a jövőben is) csatlakozni, de így sokkal könnyebb. Egyfelől az egódnak is, mert nem te vagy az egyetlen ügyetlenke, másfelől több figyelmet, speciális gyakorlatot kapva tudod így elsajátítani a több ezer éves tradíció alapjait.

Ezek olyan megfizethetetlen értékek, amik örökre a tied lesznek és megváltoztatják az életed. Itt nincs elvesztegetett idő: minden tréningen töltött perc kincs.

 

2.  Szenzáció! Női önvédelem tanfolyam!

Az agresszió mindig a gyengébb felé van. Ha valaki az erősebbre támad az vagy ostoba, vagy harcos kifejezett céllal.

Rossz hírt kell mondanom kedves női testben lévő lelkek: általában ti vagytok tűntök gyengébbnek, így várható a támadás. Nagyon meglepő/megdöbbentő, hogy ahhoz képest, hogy mekkora a kockázat nem nagyon tesz szinte senki ellene.
2. rosszhír: a műköröm, a szolárium, de még a jazzbalett se véd meg ha baj van.

Szóval itt a ritka lehetőség! Ha így tudsz, akkor nem kell:

De ha mégse, akkor várunk szeretettel!

Minden részletet elolvashatsz, itt egy kivételével, mert bár mindenről bátran ír, de magát nem fényezi.
Tapasztalatból mondom, hogy szuper edző, aki nagyon érti a dolgát. Ha kell kedves, ha kell kemény, őszinte és a vesédbe lát (néha üt is :).

De ha csak hasznosan akarod megmozgatni kormány, íróasztal, iskolapad, mosogató előtt meghajlott testedet akkor is megéri!

Nem gondolnánk…

2010.03.26. 06:06

Ksatriya oldalán fedeztem fel egy érdekességet.

Van egy nagyon profi énekesnő, Donna de lory, aki Madonna mellett is énekel, ahogy az alábbi videó is mutatja:

Ez még önmagában nem lenne érdekes, ha szólóban nem ilyeneket csinálna:

Egyébként a lemezén csak ilyenek vannak, sőt Maha-mantrás dal is van.

A választásról

2010.03.25. 06:41

Legutóbb egy „vicces” videót tettem fel a tudatos választóról bevezetőként.

Most nem annyira vicces kijelentéseket olvashattok a Szentírásokból:

"Azok a vezetők, akik tudatlanságba süllyedtek, s félrevezetik az embereket, mert a pusztulás útjára terelik őket [ahogyan az előző vers leírta], valójában egy kőhajóra szállnak, akárcsak azok, akik vakon követik őket. Egy kőhajó nem marad fenn a víz színén, hanem utasaival együtt elmerül. Így süllyednek a pokolba azok is, akik félrevezetik az embereket, és követőik velük tartanak." SB.6.7.14.

"A társadalomnak, az országnak és a közösségnek végzett illuzórikus szolgálat mindenhol egyforma, s ugyanez az elv érvényesül még az országok nagy vezetői esetében is. Néha előfordul, hogy a nemzet vezetőjét, aki kiválóan szolgálja országát, egy honfitársa elégtelen szolgálatára hivatkozva megöli. Az efféle illuzórikus szolgálattal tehát senki sem képes elégedetté tenni a rábízottakat, noha nem tudja elkerülni a szolgálatot, mert eredeti helyzete az, hogy szolga." S.B. 3.30.10 magyarázat

"A társadalom jelenlegi vezetői nem ismerik a természet e szövevényes törvényeit. Mivel nem rendelkeznek elegendő tudással, s az állampolgárok többnyire gazemberek és tolvajok, az emberi társadalom helyzete nem túlságosan áldásos. Jelen pillanatban a világon mindenhol az állam és a polgárok összeférhetetlen kombinációjával találkozunk. E társadalmi helyzet elkerülhetetlen következményeként állandó feszültség és aggodalom uralkodik, s örökké háború dúl." SB.4.20.14  magyarázat

A fenti kemény címmel rendelkező írásra hívták fel nemrég a figyelmemet.

Nekem nagyon tetszett és több embernek is elküldtem/elmesélem, aztán eszembe jutott, hogy miért nem osztom meg mindenkivel itt?

Mert bár a szó teljes értelmében nem gyakran indítunk el vállalkozást, de minden ténykedésünk az. Egy egyszerű bevásárlás is az, nem beszélve az egész életünkről…

Szóval szerintem mindenkinek hasznos olvasmány, életet menthet.


"Köztudott, hogy vállalkozni kockázatos dolog. A frissen alapított vállalkozások mindössze 20%-a éli meg az ötödik évét. És ami a legszomorúbb, a legtöbb, később fuccsba ment üzletről már az első pillanatban látszik, hogy halálra van ítélve. Most a válság idején rengetegen kényszerből indítanak vállalkozást, vagy, ahogy az eredeti tevékenységük körül elfogy a levegő, keresnek új területeket.
Ebben a cikkben megpróbáltam összeszedni azokat a gyilkosokat, amelyek már bölcsőjükben fojtják meg az induló vállalkozásokat.
1. Hozzáértés nélkül vállalkozni
Aki úgy vág bele egy cégbe, hogy még sosem csinálta, nem szánta rá az időt, energiát, hogy másoktól ellesse, megtanulja, az bizony hatalmas kockázatot vállal. Sok alkalmazott úgy hiszi, hogy a vállalkozóknál kolbászból van a kerítés – mivel azt látja, hogy néha az ő számára elképesztő összegeket visz haza egy jobban menő cégtulajdonos.
Az élet általános törvénye, hogy azt kapjuk, amit belerakunk. Ha sokat tanulunk, sok energiát szánunk a megismerésbe, gyakorlásba – akkor várhatunk el sokat.
Én nem állítom, hogy csak szakemberek alapíthatnak a saját szakmájukban vállalkozást. De egy kicsit meg kell tanulni azt a szakmát, amiben vállalkozunk. Életem egyik igen méretes kudarca volt, amikor vettem egy kávézót. Mondanom sem kell, hogy egy kukkot sem értettem a vendéglátóiparhoz, így aztán a bérlő a szemem is kilopták, így végül nagy veszteséggel kellett eladnom. Én itt tanultam meg: meg kell tanulni alapfokon a szakmát.
És ami fő – a vállalkozást is meg kell tanulni. Maga a szakma még nem elég, rengeteg olyan ismeret is kell, ami túlmegy a szakmán: jog, pénzügy, marketing, emberek vezetése, szervezés, és hosszan sorolhatnám. Aki ezt nem tanulja meg, azt ugyanúgy ledarálják, mintha a szűkebb szakmához nem értene.
2. Tervtelenség
Ez egy magyar specialitás: vágjunk bele, majd csak lesz valahogy. Az ilyennek általában a sehogy a vége. A legolcsóbb dolog a világon megtervezni egy üzletet. A terv nem egy nehéz dolog, mindössze az alapkérdésekre kell válaszolni:
• Pontosan mit állítunk elő? Hogyan, miből, milyen erőforrások kellenek hozzá és mibe fog ez kerülni?
• Kik lesznek a vevők? Miért pont tőlünk fognak venni? Mennyit és mennyiért lehet nekik eladni?
• Hogyan fogjuk elérni a vevőket? Mibe fog ez kerülni?
• Ki fogják ezt csinálni? Hogyan lesz ez megszervezve, ki mit fog csinálni?
Aki a fenti kérdésekre jól meg tud válaszolni, az már félúton van a sikerhez. A gyakorlatban itt inkább mindenfajta ködös ábrándozásokat szoktam hallani. Sőt. A leggyakoribb, a nagy hallgatás után a „hát ezen még nem gondolkoztam”.
3. Rémes saját személyes pénzügyek
Egy vállalkozás igazából olyan, mint az Avatarban a harci gépek. Beleül a katona, és a gép hatalmasra nagyítva ugyan azt teszi, mint amit a kezelője. Egy cég hibái és jó tulajdonságai 90%-ban a tulajdonos hibái és jó tulajdonságai – felnagyítva. Ezért nagyon kockázatos, ha zűrös ember céget alakít.
Különösen igaz ez a pénzügyekre. Amikor egy rémes magánpénzügyekkel rendelkező ember céget alapít, akkor nem fog hirtelen, gombnyomásra megváltozni és minden céges pénzügyet precízen vezetni.
Mielőtt az ember céget alapít, először rakja rendbe a saját magán pénzügyeit és tanulja meg otthon egyenesbe hozni a kasszát.
4. Kevés induló tőke
Egy vállalkozás mindig sokkal többe kerül, mint azt az alapító gondolja. Minden vállalkozó szerelmes a saját induló cégébe. Aki szerelmes, mindenből csak a szépet látja a másikban. Csak később jön rá, hogy nem tud főzni és elviselhetetlen szokásai vannak.
Ha tervez, akkor egy dolgot kell csinálni: a bevételt alulbecsülni, a költségeket felülbecsülni! Ha egy üzleti tervben korrektül kiszámolunk mindent, és ha megfelezzük a tervezett bevételeket és megduplázzuk a kiadásokat és még mindig jó az üzlet – akkor kell belevágni.
5. Piackutatás hiánya
Az egyik legfájóbb dolog, amikor sok pénzzel, rengeteg energiával felállítjuk a cégünket és az elkezdi ontani a kiváló minőségű bigyókat – és akkor derül ki, hogy ezt senki sem akarja megvenni.
Ezért minden vállalkozás indítása előtt kötelező piackutatást végezni. Meg kell kérdezni a potenciális vevőket, vennének-e, mennyit, mennyiért. Mi az amit szeretnének benne, mit nem szeretnek a konkurenciában. Ha az eredmények lelombozóak: akkor ne vágjunk bele.
6. Álmok az eladási számokról
A szerelmes álmok közül, amik már a bölcsőben megölik az újszülött céget, a leggyilkosabb az irreális eladási számok álma. Itt vesztik el a cégalapítók leginkább a realitásukat. Ilyeneket szoktam hallani: Hetente legalább kétmillió ember nyal el egy nyalókát! Teljesen reális ennek a piacnak a tíz százaléka, a mi hiper-szuper nyalókánkkal. Ez akkor évi 10millió nyalóka. Vágjunk bele! – és akkor ott állnak a hatalmas eladatlan nyalókahegyek alatt…
Sokak szerint a legjobb módszer, ha előbb eladjuk a terméket és aztán vágunk bele. Pár ezer forintért lehet egy egyszerű eladási weblapot készíteni, aztán pár tízezer forintért futtatunk egy adwords kampányt és megnézhetjük mennyit adtunk volna el, ha tényleg lenne ilyen termékünk. Ha sokat – belevágunk. Ha nem, elnézést kérünk…
7. Kritikák elutasítása
Nagy élmény volt számomra, amikor egyszer egy asztal körül ült tíz cégvezető és egyikük előadta az új ötletét. Valami észveszejtő marhaság volt – ennek ellenére ő teljesen szerelmes volt bele. A többiek nagyon szívós munkájába került, minden ékesszólásukat, elemzőképességüket bevetették, amíg az ötletgazda lassan kezdett megvilágosulni és kezdett eljutni az agyába, hogy talán mégse annyira jó ez az ötlet.
Az életben a helyzet sokkal rosszabb. Nagyon ritkán van lehetőség, amikor segítőkész hozzáértő vállalkozók közt ülhet az ember. Ha mindenki látja, hogy hülyeséget kíván elkövetni, akkor jobbára ráhagyják. És nagyon sokan ANNYIRA szerelmesek, hogy bárki bármit mondhat akkor is megcsinálják. És akkor a szerelmes ötlete felkoncolja a vállalkozása.
+1  Tisztességtelenség
Semmi más nem olyan gyilkos egy induló vállalkozásban, mint amikor már a legelején elhatározzák, mint III. Richárd, hogy gazemberek lesznek.
Ugyanis ez bizony átjön. Egy nagyon vigasztaló dolog van számomra, hogy bármelyik iparágat nézek is, a becstelen cégek előbb-utóbb mindig vesztenek. Ezért eleve csatlakozzanak a nyertesekhez: legyenek becsületesek. Mindenkivel.  Vevőkkel, beszállítókkal, állammal. És akkor megmaradnak.

Írta: dr. Tóth András"

Egy szép idézet

2010.03.23. 06:53

gracian„A jó modornak és a tiszteletadásnak az a nagy előnye, hogy azé marad, aki él vele.”

Gracian

Hatalmas téma a megfelelő viselkedés, de most csak egy-egy részletet emelek ki, amik napjainkban jellemzőek.
Előtte egy kis bevezető.

Mi köze ennek a Krisna-tudathoz?

A lelki életet néhány nagyon ritka kivételtől eltekintve az emberi létformában lehet gyakorolni. Nem csak attól ember valaki, hogy úgy néz ki, hanem hogy ennek megfelelően viselkedik. Innen lehet továbblépni.

Miért pont én okoskodok?

Ez nagyon jó kérdés, mert én se vagyok túl jó ebben a témában. Budapesten születtem és nagyrészt lakótelepen nőttem fel, ahol a köszönés is ritka. Pont ezért tudom átérezni a problémát és együtt tanulni veletek.

Kommentelés

Egy fórum, vagy egy cikknek a hozzászólás az én megértésem szerint olyan, mint egy szinte végtelen kerekasztal-beszélgetés. Ezért az illem is ehhez igazodik. Persze nem gondolom, hogy lovagi meghajlás, kézcsók és egyéb kell, de amit sokan művelnek az elképesztő. 

- Tudom, hogy ezzel egy trend ellen megyek, de: mutatkozz be, legyél beazonosítható. Ha nem mered vállalni a véleményed, akkor ne szólalj meg, semmi értelme.
- A saját nevedet add meg. Nagy bunkóság valaki más neve alatt okoskodni.
- A témához szólj hozzá.
- Viselkedj úgy, mintha vendégségben lennél, mert abban vagy.
- Ha nem így teszel, ne lepődj meg, ha kidobnak
- Nem kell egyetértened, de az eltérő vélemények ütköztetésének létezik kulturált módja.
- Legyél érzékeny, bizonyos érzékeny témáknál óvatosan szólalj meg.
- Ne reklámozd magad, az oldalad, vagy bármi mást.
- Mint egy jó társaságban, inkább kezd el, segítsd a kommunikációt, mind fagyaszd

Chat

Skype, msn, gmail és társaikon gyakran zajlanak beszélgetések így. Néhány jótanács:
- Köszönj
- Rögtön kérdezd meg, hogy nem zavarsz-e. Az, hogy valaki online nem azt jelenti, hogy rá lehet rontani.
- Ha a fogadó vagy, jelezd, ha foglalt vagy és hogy mikor lesz jó.
- A chat (szerintem) olyan, mint az sms, rövid információ-váltásra találták ki. Ha nem ezt teszed, akkor hosszú időre a géphez szögezhetsz valakit
- Ez alól kivétel a praktikum (pl. külföld), vagy a közös akarat.
- Legyél érzékeny rá, ha a másik menni akar, ne bombázd tovább.
- Ne sértődj meg e miatt.
- Udvariasan te is jelezheted, ha más dolgod van.

Ezzel egyenlőre befejeztem ezt az etikett témát, de ha van még valami ötlet, írjátok meg, folytatjuk.

Itt olvashatjátok az 1. és a 2. részt

süti beállítások módosítása