A kedvenc csokim

2011.12.09. 01:31

Ennek a bejegyzésnek nincs nagy filozófiai tartalma, de ezt már szerintem a címből is kitaláltátok.

Pár hete, az OM koncert előtti utolsó próbáról a Péter nem hogy elkésett, hanem kompletten elfelejtette. A néhány órás csúszásért egy-egy tábla csokival próbált vezekelni.

Ekkor jött elő a téma, hogy kinek mi a kedvence. Én kapásból nem vágtam rá, mert kb. 17-18 évet kihagytam a csoki fogyasztásból, mert tiltott dolognak számított.
Most sem ajánlott a bolti cucc, de… :)

Szóval, őszintén bevallom, ez a kedvencem:

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr515142835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_24757 2011.12.09. 08:36:17

Most sokat nőttél a szememben. :D Én is imádom a Milkát. Pedig oltogatnak a szektások rendesen, hogy marhavérből, meg miegymásból csinálják... :P

Ismeretlen_9254 2011.12.10. 12:25:25

én is birom, bár nem az epreset nekem ebbe kicsit kevés a csoki. Kisor prabhu: nem a milka a marhavéres, nem tudom honnan veszik a Krisnás ismerőseid :), hanem a twix, snikers, bounty de erről még a bbc is írt és : itt a 2007 e-mail róla. Kedves Bhakták, Kérlek fogadjátok tiszteletteljes hódolatomat, minden dicsõséget Srila Prabhupádnak. Az alábbi cikket a dandavats.com honlapján olvastam. Röviden összefoglalva: A következõ csokoládéknál, Mars, Twix, Snickers, Bounty, Milky way... Május elsejétõl elkezdenek állati eredetû anyagokat használni a csokoládé gyártásában ( a borjú gyomrából kivont anyag ). A cég neve Masterfood, elég elterjedt itthon is. Jó lenne, ha sok bhakta el tudná olvasni. Sajnos én is ismerek párat, akik ilyen fajta csokoládékat esznek. Köszönöm a figyelmet. szolgátok: Rasa rasini dd. By BBC NEWS Mars starts using animal products Some of the UK’s best-selling chocolate bars, such as Mars and Twix, will no longer be suitable for vegetarians. Also affecting brands such as Snickers and Maltesers, owner Masterfoods said it had started to use animal product rennet to make its chocolate products. Masterfoods said the change was due to it switching the sourcing of its ingredients and the admission was a “principled decision” on its part. The Vegetarian Society said the company’s move was “incomprehensible”. ‘Extremely disappointed’ Masterfoods said it had started using rennet from 1 May and non-affected products had a “best before date” up to 1 October. Masterfoods’ decision to use non-vegetarian whey is a backward step Vegetarian Society Rennet, a chemical sourced from calves’ stomachs, is used in the production of whey. It will now also be found in Bounty, Minstrels and Milky Way products, and the ice cream versions of all Masterfoods’ bars. “If the customer is an extremely strict vegetarian, then we are sorry the products are no longer suitable, but a less strict vegetarian should enjoy our chocolate,” said Paul Goalby, corporate affairs manager for Masterfoods. The Vegetarian Society said it was “extremely disappointed”. “At a time when more and more consumers are concerned about the provenance of their food, Masterfoods’ decision to use non-vegetarian whey is a backward step,” it said in a statement. “Mars products are very popular with young people and many will be shocked to discover that their manufacture now relies on the extraction of rennet from the stomach lining of young calves,” it added. Story from BBC NEWS: http://news.bbc.co.uk/go/pr/fr/-/2/hi/business/6653175.stm Published: 2007/05/14 09:23:28 GMT