Kellesz valakinek?

2016.07.12. 12:28

A legrosszabb dolog a világon a visszautasítás. Az érzés, hogy nem kellesz.

Talán azért kell ezt olyan gyakran megszenvednünk, mert ugyanezt csináltuk/csináljuk Istennel is.
Meg egymással is.

Visszautasításra visszautasítás lesz a válasz. Lehet, hogy térben, időben, módszerben lesz különbség, de a lényeg ugyanaz.

Ezért boldogtalan mindenki.

Nem tudjuk melyik volt előbb. A férj azért jár kocsmába, mert a sárkányszerű feleségnél még ott is jobb, vagy azért lett hétfejű az ara, mert a családfő a piát választotta ő helyette.

Pedig nem így kezdődött. Odáig voltak egymásért (bár ezt később gyakran letagadják) és mindent megtettek, hogy a másik kedvébe járjanak. Csinosan öltözködtek, kedves szavakkal bókoltak egymásnak, ajándékok, meglepetések, romantika…

Hova lett mindez?

Talán csak nem lett a hétköznapi megszokás áldozata?

Úgyis ott van.
„Majd ha kell valami neki, akkor megveszi magának.”
„Mindig elkölti a pénzt valami szarra”.

Gyerekkorom óta keresem az örök, vagy legalább a tartós boldogság kulcsát.
Nem én vagyok az egyetlen, hisz erre vágyik természeténél fogva minden lélek, csak nem tudja, hogy hogyan kezdjen hozzá.

A nagy filozófusok és bölcsek sokféle megoldásra jutottak, de egy dolog biztos: magunkat nem tudjuk boldoggá tenni bármennyire is szeretnénk.

Talán ha elkezdenénk szeretni, elfogadni egymást…

(Ez a bejegyzés nem csak a párkapcsolatokról szólt)

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr828882692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabor Antalne Racz Fodor 2017.04.14. 17:57:51

Azok a párok ,,akik azt hiszik,hogy már nyeregben vannak ,,,,nem kell tovább épiteni a kapcsolatot , nagyon nagyott tévednek!Boldog párkapcsolat az, ha mindketten arra figyelnek amit a szívűk diktál,,,egymás felé ,mindig mig élnek!Nem a hatalommé,hanem a szeretetért élnek!
süti beállítások módosítása