Zseniális :)

 

Valóban

2015.09.28. 13:48

Kb. 6 éve, hogy jó néhány magyar bhaktával kint jártunk a bombay-i Chowpatty templomban és volt egy nagyon emlékezetes beszélgetésünk H.H. Radhanatha Maharajal.

Mostanában megint eszembe jutott, így újra megosztom veletek a szerintem legfontosabb részt ebből:

"Nekem az a megvalósításom, hogy részt vehetünk sok szemináriumon, sok könyvet elolvashatunk, megtanulhatunk számtalan különböző technikát, mindezek a dolgok hasznosak. De van egy elv, ami mindennél fontosabb, amikor arról van szó, hogy törődjünk a bhaktákkal. Ha mi igazán akarunk törődni a bhaktákkal, ha igazán akarunk segíteni a bhaktáknak akkor mindannyiunk szívében Krisna fel fog hatalmazni minket, hogy csodálatos dolgokat tegyünk ezekért a bhaktákért. Ezt semmi más nem pótolja. Valóban kell törődnünk velük.

Amikor Srila Prabhupada Amerikába jött, vagy amikor bárhova ment Amerikában…ott volt vele a siddhanta, a parampara…és igazán mélyen gondoskodott rólunk. Ő para dukha dukhi volt. Szenvedés volt számára látni mások szenvedését és mások boldogsága volt az Ő öröme. Valóban érezte annak a szükségességét, hogy odaadja nekünk Krisnát, mert szeretett bennünket. Ez az a standard amit Ő létrehozott. Természetesen egyikünk sem fogható Srila Prabhupadához, még porszemek sem vagyunk a lótuszlábán. De az elv ugyanaz. Szívünkben valódi gondoskodás kell, hogy legye, hogy a bhakták közössége védelemben érzi magát, boldog és lelkes Krisna-tudatban van. Ha ez valóban fontosak nekünk, valóban törődünk velük, akkor Krisna fel fog hatalmazni bennünket.

A bhakti azt jelenti, hogy a szívedet beleteszed valamibe. Nem tudunk azért törődni a bhaktákkal, azért prédikálni az embereknek, mert ezt kell csinálnunk, vagy mert ezt várják tőlünk, hanem valóban ezt kell éreznünk. Ez jellemző egy bhaktára. Ha szépen japázunk, figyelmesen tanulmányozzuk a Srimad Bhagavatamot, szépen szolgáljuk a Vaisnavákat, akkor a törődésnek és az együttérzésnek ez a mély érzése fel fog ébredni a szívünkben. Így lesz valódi a lényeg. Ha valaki megmondja, hogy mit kell tenned, akkor lehet, hogy megcsinálod. De ha valóban érzed, hogy ez a személy tényleg törődik veled, akkor akár az életed is odaadod, hogy megcsináld azt a szolgálatot, amit kér tőled.

Valójában bármi, amit itt láthattok, amit esetleg lejegyzeteltek vagy tanultok, mindez, lehet, hogy segít. (Nevetés) Én remélem és imádkozom, hogy a segítségetekre legyen. De meg kell értenetek, hogy az alapelv, ami itt mindent működőképessé tesz az az, hogy a tanácsadók és a vezetők igazán, igazán hajlandók áldozatot hozni azért, mert törődnek a vaisnavákkal és segíteni akarnak nekik.… És akkor Krisna hihetetlen módon felhatalmaz bennünket, hogy csodálatos szolgálatot végezzünk."

 

Egyszerű

2015.09.21. 08:30

 

"Aki nem remélt semmit, nem eshetik kétségbe soha."
Julius Caesar

 

"Aki nem remélt semmit, nem eshetik kétségbe soha."


Julius Caesar

46 után

2015.09.18. 09:27

Először is köszönöm mindenkinek a különböző csatornákon küldött jókívánságokat, tényleg nagyon jól esett.

picmonkey_collage1.jpg

Amikor gyerek voltam mindig arra vágytam, hogy minden nap legyen szülinap (Karácsony, stb.), persze akkor az ajándék volt a fő motiváció :).

Most is eszembe jutott, de egy kicsit másért: ilyenkor az ember félretesz minden csip-csup frusztrációt és marad a szeretet, tisztelet, köszönet, hála, stb. Aki ismer tudja, hogy ennek nem akarok a középpontjában lenni (sőt), de mennyivel szebb érzések ezek, mint a hétköznapi kis gyilkolászgatásaink... 

Szerintem ilyen lehet az eredeti otthonunk, a lelki világ, ahol ugyan Krisna elégedettsége a cél, de ebben mi is egy szeretetteljes csapatként tudunk együtt dolgozni.

Remélem ezt megtanuljuk és sohasem felejtjük el...

 

A Lélekről

2015.09.10. 09:18

Itt egy pár gyönyörű vers a Bhagavad-gítából a nehéz-, és a túl könnyű napokra.

lélek"A lelket semmilyen fegyver nem képes feldarabolni. Tűz nem égetheti, víz nem nedvesítheti, és szél sem száríthatja.

Az egyéni lélek törhetetlen, feloldhatatlan, és sem megégetni, sem felszárítani nem lehet. Örökkévaló, mindenhol jelen van, változatlan, rendíthetetlen és örökké ugyanaz.

Úgy mondják, hogy a lélek láthatatlan, felfoghatatlan és változhatatlan. Ezt tudván nem szabad bánkódnod a test miatt."

Bg. 2.23-25

Férfi vs. Nő

2015.09.02. 08:33

Az igen népszerű témában ma csak néhány viccet teszek közzé.
Jó szórakozást, jó röhögést kívánok saját magunkon.


Vásárlási matematikaférfi és nő
A férfi dupla árat is megad azért, amire szüksége van.
A nő bármit megvesz, ami fél áron van.

Általános összefüggések és statisztikák
A nőt addig aggasztja a jövő, amíg férjhez nem megy.
A férfit addig nem aggasztja a jövő, amíg meg nem nősül.

Az a férfi sikeres, aki többet keres, mint amennyit a felesége költ.
Az a nő sikeres, aki talál ilyen férfit.

Ha boldog akarsz lenni egy férfival, nagyon meg kell értened és egy kicsit szeretned.
Ha boldog akarsz lenni egy nővel, nagyon kell szeretned, és
ne is próbáld megérteni.

A nős férfiak tovább élnek, de jobban várják a halált.

A nős férfi nyugodtan megfeledkezhet a hibáiról; fölösleges két embernek észben tartania ugyanazt.

A férfi ugyanolyan külsővel ébred, mint ahogy lefeküdt.
A nő külseje éjszaka romlik.

A nő a házasság elején azt reméli, hogy a férfi meg fog változni, de téved.
A férfi a házasság elején azt reméli, hogy a nő nem fog megváltozni, de téved.

Minden vitában a nőé az utolsó szó.
Ha a férfi ezután bármit mond, az egy új vita kezdete.

süti beállítások módosítása